E- Spor Dünya şampiyonası İstanbul’da

E- Spor Dünya şampiyonası İstanbul’da

ABONE OL
13:13 - 09/12/2023 13:13
E- Spor Dünya şampiyonası İstanbul’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Organize video oyunları ‘espor’ adıyla dünyada hızla gelişen ve ilgi toplayan bir alan. Video oyunları artık sadece masa başında oynanmıyor. İstanbul bugünlerde bir espor dünya şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Organizasyon kadar gençlerin ilgisi de dikkat çekiyor.

Mobil esporun önemli organizasyonlarından biri olan 2023 PUBG Mobile Dünya Şampiyonası’nın finalleri 8-9-10 Aralık’ta Ülker Spor Arena’da gerçekleşiyor.

Espor, video oyunları sadece profesyonel ve yarı profesyonel oyuncular ve organizasyonlar bir araya geldiğinde bu adı alıyor ve organize video oyunu yarışmalarına verilen isim olarak ortaya çıkıyor. Espor karşılaşmalarında yer alan oyunculara siberatlet deniyor.

Esporcu olmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Gelişmekte Olan Sporlar kategorisine alınan eSpor lisansına sahip olmak gerekiyor.

Dünyanın dört bir yanından en iyi takımların yer alacağı PUBG Mobile Dünya Şampiyonası’nda rekabetin sonunda kazanan 3 milyon dolar ödülün sahibi olacak.

Son şampiyonun Türk takımı S2G Esports olduğu turnuvada dünyanın en iyi 16 PUBG Mobile mücadele edecek. 10 ülkeden 16 takımın mücadele ettiği ve ödül havuzunda 86 milyon TL’yi aşkın para bulunan turnuvanın kazananı pazar günü belli olacak.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu olan Türk takımı S2G Esports 10 milyon TL kazanmıştı.

PUBG’nin açılımı PlayerUnknown’s Battlegrounds. PUBG Mobile, ilk olarak 9 Şubat 2018’de Çin’de çıkışını yaptıktan sonra 19 Mart 2018’de Android ve İOS platformları için ücretsiz olarak yayınlandı. Oyun hayatta kalma üzerine kurulmuş bir savaş oyunu.

Battle Royale’in esin kaynağı 2000 yılında vizyona giren Battle Royale filmi. Japon sinemasının bir üyesi olan bu film ise 1999 yılında Koushun Takami tarafından kaleme alındı.

Esporlarda en çok rastlanan oyun türleri strateji oyunları, dövüş oyunları, birinci şahıs nişancı oyunları ve spor oyunları.

Ülker Spor Kompleksinde gerçekleşen organizasyonda sahaya dev ekranlarla yansıya oyunlar gençlerin yoğun ilgisini çekti.

Bu organizasyon dışında esporda League of Legends Dünya Şampiyonası, The International, Evolution Championship Series ve Intel Extreme Masters gibi turnuvalar canlı yayınlanıyor ve oyunculara önemli para ödülleri kazandırıyor.

CEZA, Ece Seçkin ve Hadise konserleri

Ceza, Ece Seçkin ve Hadise’nin de konser vereceği, çeşitli etkinlik ve aktivitelerin de olduğu finallerde, küresel çapta oyunculara yönelik düzenlenen bir tasarım yarışması olacak.

Oyuncuların, kendileri tarafından yarattığı bir dünyada oyunu oynamalarını mümkün kılan bu yarışma kapsamında bugüne kadar kullanıcılar 100 binden fazla esere imza attı, bunlar arasında seçilen 40’tan fazla yaratıcı giysi ve silah tasarımı PUBG MOBILE’a eklendi.

VOA tarafından geçilen E- Spor Dünya şampiyonası İstanbul’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. E- Spor Dünya şampiyonası İstanbul’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan E- Spor Dünya şampiyonası İstanbul’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.