DÜŞMANIN MERTİ, SAVAŞIN AHLAKLISI

ABONE OL
18:41 - 15/05/2021 18:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DÜŞMANIN MERTİ, SAVAŞIN AHLAKLISI

Savaşın ahlaklısı olur mu? Demeyin…  Oluyor…

Günlerdir görsel medyanın paylaştığı, binlerce bombanın altında kanlar içinde yaşamdan koparılmış çocukların fotoğrafları, tam da ahlaksız bir savaşın ne anlama geldiğini özetliyor.

Aslında savaşın adı bile ürpertir hepimizi…Aklı başında hiç kimse savaşı istemez, desteklemez. Âmâ üstüne üstlük, çocukların dahi, bile isteye katledildiği bir savaş ise, işte bu savaşın adı, ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, her türlü en çürümüşlüktür. Ötesi yok.

Filistinli çocuklar tam yarım asırdır en güçlü silahlara, roketlere, bombalara karşı direniyor. Hatta bir dönem ellerindeki taşları füzelere fırlatarak direnmeye çalıştıkları trajik görüntüleri, dünya basınında Filistin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olmuştu…

Ne yazıktır ki, Evlerinden, yurtlarından zorla sürülmek istenen bir halkın, bağımsızlık direnişindeki umutları, çocuklarının parçalanmış cesetleri ile kan kırmızısına boyanıyor…

Kan lekesi silinmez, hele bu kan henüz çocuk yaştaki evladınızın kanıysa, hiç unutulmaz…

Kimilerine göre dünya jandarması, ama gerçekte dünya eşkıyası Amerika’yı arkasına almış, Siyonizm’in esaretindeki İsrail’in savaşı aslında sivillerle, daha da ötesi çocuklarla…

İste bu nedenle bu çirkin savaş ne ümmetçi ne dinsel ne sağcı ne solcu nede başka bir şey…Bu savaş ırkçısı, dinlisi, dinsizi, vesairesi fark etmeksizin herkesin insan olduğunu hatırlayarak karşı durması gereken bir savaş.

Bu savaş emperyalizmin katlettiği masum çocukların her bir dünya insanının vicdanına tek tek dokunması ve tek tek karşı çıkması gereken kanlı bir vahşettir aslında.    Bu savaş, dünya halklarının tüm kimliklerinden arınarak, Filistin halkıyla kenetlenerek karşı durması gereken bir savaş.

,Bu savaş, Müslüman ülkeler, ya da Arap ülkeleri sahip çıksın, gibi sığ düşüncelere girmeden, “İnsanız hepimiz” diyerek, birlikte direneceğimiz bir savaş…

Bu savaş, yoksul ve çaresiz bir halkın canileşmiş emperyalizme karşı, bağımsızlık mücadelesinde başlarına gelen felakette yanlarında olmamız elzem olan bir savaştır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (4)
    • Kazim Durmus

      Harika Bir yazi olmus Kaleminize ve emginize saglik olsun.

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Ümit

      Filistin kazanacak!

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Jale Yazıcı Kayaalp

      Rahmetli babaannemizin anlattığı bir hikaye vardı. Hikaye uzun. Bir yerinde kan davalısından kaçan adam evine gelip banyo yapıyor. Eşi “,çabuk ol, düşmanın gelir seni öldürür”diyor. Adam eşine ” benim düşmanım şerefli adamdır, beni banyo yaparken vurmaz” diyor. Konuşmayı dinleyen düşman başını öne eğip oradan ayrılıyor.
      Kıssadan hisse.
      Evet düşmanında akıllısı ve şereflisi olsun. Çocuklara,masumlara koyanlar kahrolsun.
      Yüreğinize sağlık.

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Veli tatar

      Hülya hanım,tebrik ediyorum.Harika bir yazı olmuş.Yüregine saglık.
      Düşmanın bile merti makbuldur.Kahrolsun kalleş düşmanlar.

      Yanıtla
      +0
      -0