Dünya`dan Türkiye’ye taziye mesajları

Dünya`dan Türkiye’ye taziye mesajları

ABONE OL
14:55 - 30/07/2021 14:55
Dünya`dan Türkiye’ye taziye mesajları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği, Sırbistan, İngiltere ve Macaristan’dan Türkiye’deki orman yangınları nedeniyle başsağlığı ve destek mesajları paylaşıldı. Ukrayna ise yangınlarla mücadele için 2 uçak ile özel ekip gönderdi.

AB Türkiye Delegasyonunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye’nin farklı yerlerinde meydana gelen orman yangınlarından derin üzüntü duyulduğu belirtilerek “Yangınlarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yangını söndürmek için mücadele eden ekiplere kolaylıklar diliyoruz. Avrupa Birliği Türkiye’nin acısını paylaşıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Sırbistan

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç dün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak Türkiye’nin farklı yerlerinde devam etmekte olan yangınlar için geçmiş olsun dileklerini ve hayatını kaybeden vatandaşlar için taziyelerini iletti.

Macaristan

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Matis de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Manavgat’tan, Marmaris’ten ve başka yerlerden gelen haberlerin ve fotoğrafların çok üzücü olduğunu belirterek yangınlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi, Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Matis, yangınların söndürülmesi için çalışanlara da teşekkürü bir borç bildiğini vurguladı.

İngiltere

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Chilcott ise Twitter hesabından, Türkiye’de yayılmaya devam eden orman yangınlarını duymaktan ve yarattığı yıkıcı etkiyi görmekten oldukça fazla üzüntü duyduğunu ifade ederek “Düşünce ve dualarımız bu olaylardan etkilenenlerle ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için hayatlarını tehlikeye atan acil servis ekipleriyledir.” mesajını paylaştı.

Ukrayna

Ukrayna ise orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye 2 AN-32 P tipi uçak ile özel destek ekibi gönderdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.