Dünya çapında ‘Filistin’e destek’ eylemleri artarak devam ediyor

Dünya çapında ‘Filistin’e destek’ eylemleri artarak devam ediyor

ABONE OL
22:48 - 21/10/2023 22:48
Dünya çapında ‘Filistin’e destek’ eylemleri artarak devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’de sivillere yönelik saldırılarıyla başlayan Hamas-İsrail savaşında bilanço artmaya devam ediyor. İsrail’in misilleme saldırılarında hedef aldığı Gazze’de derinleşen insani krize tepkiler de büyüyor. Bugün de Mısır, İngiltere, Pakistan ve ABD dahil dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülkede Filistin’e destek eylemleri düzenlendi.

ABD’de hafta boyunca devam eden gösteriler Cumartesi günü de çeşitli kentlerde devam ederken, başkent Washington’da da bir kez daha binlerce kişi “ateşkes” çağrısıyla sokaklara döküldü.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Filistin’e destek eylemine ise on binlerce kişi katıldı. Londra caddelerinde “Özgür Filistin” sloganlarıyla ilerleyen kalabalık, Filistin Dayanışma Kampanyası adlı sivil toplum hareketinin çağrısıyla İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın resmi ofisinin önüne yürüdü.

İngiliz polisinin, Hamas’ı destekleyen herhangi bir eylem ya da işarete izin verilmeyeceği uyarısını yaptığı eylem barışçı bir şekilde tamamlandı.

Almanya’da da, hükümetin Filistin yanlısı miting ve yürüyüşlere getirdiği yasağa rağmen başkent Berlin’in yanısıra Frankfurt ve diğer büyük kentlerde binlerce kişi, önceki günlerde düzenlenen eylemlerde yaşanan tutuklamalara rağmen biraraya gelerek, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Almanya polisi, eylemlerde İsrail karşıtlığı ve nefret içeren söylem ve sloganların yasak olduğu uyarısını yapmaya devam ediyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana da binlerce kişinin katılımıyla bugün bir kez daha Filistin’e destek gösterisi düzenlenen kentler arasında yer aldı.

Pakistan’da Karaçi’de özellikle kadınların katılımıyla yapılan Filistin’e destek eyleminde İsrail karşıtı mesajlar verilirken, Tunus’ta biraraya gelen binlerce kişiden oluşan kalabalık ise İsrail ile Suudi Arabistan dahil bazı Arap ülkelerin ilişkilerinin normalleşme sürecine de tepki gösterdi.

Mısır hükümetinin çağrısıyla Arap ve Avrupalı liderlerin biraraya geldiği Kahire’de de Filistin yanlısı protestolar devam etti. Kahire’nin yanı sıra Mısır’ın tüm 26 vilayetinde sokaklara dökülen binlerce kişi İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki gösterdi.

Müslüman, Hristiyan ve Yahudi gruplardan Washington’da Filistin’e destek eylemi

İsrail’in, Hamas’ın saldırılarına misilleme olarak Gazze’ye yönelik başlattığı bombardıman devam ederken birçok ülkede tepkiler de büyüyor. ABD’nin başkenti Washington’da Müslüman, Hristiyan ve Yahudi toplulukları Filistin’e destek mesajıyla biraraya geldi. Eylemde, toplu cuma namazı kılındı

İsrail’in Gazze’de insani krize yol açan saldırılarını sonlandırma çabasıyla Mısır yönetiminin evsahipliğinde düzenlenen zirvenin sonucunda bir anlaşmaya varılamadı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Arap ülkeleri liderleri İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınarken, zirveye katılan Avrupalı liderler sivillerin hedef alınmaması çağrısı yaptı.

Hamas 7 Ekim’de İsrail topraklarına militanlarıyla karadan ve havadan saldırarak 200’den fazla kişiyi rehin aldı. Hamas’ın 1400 sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan saldırılarına karşılık olarak İsrail’in bombardımana tuttuğu Gazze’de ise iki hafta içinde en az 4100 sivil öldürüldü, binlerce kişi yaralandı.

VOA tarafından geçilen Dünya çapında ‘Filistin’e destek’ eylemleri artarak devam ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dünya çapında ‘Filistin’e destek’ eylemleri artarak devam ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dünya çapında ‘Filistin’e destek’ eylemleri artarak devam ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.