Donald Trump’tan Ukrayna’ya Destek

Donald Trump’tan Ukrayna’ya Destek

ABONE OL
15:16 - 27/02/2022 15:16
Donald Trump’tan Ukrayna’ya Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Donald Trump, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınadığını ve Ukraynalılar için dua ettiğini açıkladı. Trump hafta başında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i övmüştü.

ABD ve batılı ortakları dün aldıkları karar sonrasında Rusya’yı SWIFT adlı bankacılık sisteminden çıkarma konusunda anlaşmıştı. Trump, bu kararı izleyen saatlerde Florida’da kısaca CPAC olarak bilinen “Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı”nda konuştu.

Trump, konferansta toplanan destekçilerine yaptığı konuşmada, Demokrat Partili Başkan Joe Biden’ı ağır dille eleştirdi ve 2024 seçimlerinde tekrar yarışacağının ipuçlarını verdi. Biden’dan önce Cumhuriyetçi Parti’den bir dönem (dört yıl) başkanlık yapan Trump’ın bir kez daha seçimlere girme hakkı bulunuyor. ABD’de bir başkanın görev süresi iki dönemi, yani sekiz yılı geçmiyor.

Trump hafta başında yaptığı açıklamada Putin’in Ukrayna’daki taktiklerini “dahice” ve “kurnazca” ifadeleriyle tanımlayınca kendi partililerinin tepkisini çekmişti. Eski başkan, dünkü konuşmasında Ukraynalılar’a destek verdiğini söyledi ve başkent Kiev’i terk etmeyen Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’yi “cesur” nitelemesiyle övdü.

Donald Trump, halefi Biden’ın “zayıflığını” fırsat bilen Putin’in Ukrayna’ya saldırdığını savundu. Elinde kanıt olmasa da 2020 seçimlerinin hala hileli olduğunu iddia eden eski Başkan, “Eğer seçimlerimizde hile yapılmamış olsaydı ve ben başkan olsaydım, bu korkunç facia hiçbir zaman yaşanmazdı” diye konuştu.

Trump net bir açıklama yapmasa da 2024 seçimlerine yeniden katılacağının işaretlerini de bu konuşmada verdi.

Kendi döneminde Rusya’nın hiçbir ülkeyi işgal etmediğini de savunan eski ABD Başkanı, eski başkanlardan George W. Bush’u Rusya’nın Gürcistan’ı işgalinden, Barack Obama’yı da Kırım ve Ukrayna’nın doğusunu işgalinden sorumlu tuttu.

Hafta başındaki sözlerinin de arkasında duran Donald Trump, Putin’in tüm dünya ve NATO liderlerini aldatabilecek kadar kurnaz olduğunu savundu, “Sorun liderlerimizin, aptal, aptal, o kadar aptal olması” diye konuştu.

Orlando’daki CPAC konferansına katılanların çoğu da Trump’ın iddialarına destek veriyor ve Putin’in “Biden’ın zayıflığından yararlandığını” savunuyor.

VOA tarafından geçilen Donald Trump’tan Ukrayna’ya Destek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Donald Trump’tan Ukrayna’ya Destek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Donald Trump’tan Ukrayna’ya Destek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.