Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen dolandırıcılık davasında ifade verdi

Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen dolandırıcılık davasında ifade verdi

ABONE OL
00:05 - 26/10/2023 00:05
Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen dolandırıcılık davasında ifade verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, bugün Trump’ın iş ilişkileriyle ilgili dolandırıcılık davasında ifade vermeye devam etti. Cohen, eski patronu Trump’ı eleştirmenin kendisine mali çıkar sağladığını kabul etti, ancak güvenilir olduğunu savundu.

Cohen, beş yıl aradan sonra Trump ile ilk kez bugün mahkemede karşı karşıya geldi ve dün başlayan çapraz sorguda ifade vermeye bugün de devam etti. Davada Trump’ın aile şirketi, mali verileri manipüle ederek kredi kuruluşları ve sigortacıları dolandırmakla suçlanıyor.

Cohen, dün Manhattan’daki mahkemede verdiği ifadede Trump’ın, avantajlı sigorta primlerini garantiye almak için aile şirketi Trump Organizasyonu’nun sahip olduğu gayrimenkullerin değerini “gelişigüzel” şekilde olduğundan fazla gösterdiğini söylemişti. Cohen, mali beyanların gayrimenkul değerleriyle “Bay Trump’ın söylediği rakamlarla uyumlu” olacak şekilde değiştirdiğini kaydetmişti.

Bugünkü duruşmadaysa Trump’ın avukatı Alina Habba, Michael Cohen’e, Trump’la bağlarını kopardıktan ve Trump’ın en sert muhaliflerinden biri haline geldikten sonra yazdığı iki kitaptan ve siyaset konulu podcast’inden ne kadar kazanç elde ettiğini sordu.

Cohen, Trump’ı eleştirmekten mali kazanç elde edip etmediği sorusuna “evet” yanıtı verdi.

Trump, duruşma salonuna girmeden önce gazetecilere, aleyhindeki davanın “cadı avı” olduğu şeklindeki açıklamasını yineledi ve “Gerçekler bizden yana. Şirket tahmin ettiklerinden çok daha güçlü” dedi.

Michael Cohen’in ifadesi, New York Başsavcısı Letitia James’in Trump’ın şirketlerinin değerini şişirdiği şeklindeki suçlamasını destekleyebilir ve dava sonunda çıkacak karar, Trump’ın şirketler grubunun parçalanmasına yol açabilir. Ancak Cohen’in dolandırıcılık sicili, davanın nasıl sonuçlanacağına karar verecek olan Yargıç Arthur Engoron’un gözünde güvenilirliğini zedeleyebilir.

Cohen, 2018 yılında vergi dolandırıcılığı, seçim kampanyası finansmanı yasalarının ihlali ve yalancı şahitlik iddialarında suçlu olduğunu kabul etmiş ve üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Güvenilir olduğu savunmasını yapan Cohen, bazı suçları Trump’ın talimatıyla işlediğini söylemişti.

Trump ise suçlamaları reddediyor ve gayrimenkullerine biçilen değerin gerçek olduğunu savunuyor.

Dava 2 Ekim’de başlamadan önce Yargıç Engoron, Trump’ın malvarlığının miktarını şişirdiği sonucuna varmış ve Manhattan’daki Trump Tower başta olmak üzere Trump’ın emlak portfolyosunun önemli parçalarını kontrol eden şirketlerin lağvedilmesine hükmetmişti. Trump temyiz sürecine gittiği için bu hüküm şu anda askıda.

Dava, büyük çoğunlukla tazminat ödemelerine odaklanıyor. New York Eyalet Başsavcısı James, en az 250 milyon dolar tutarında para cezasının yanı sıra Donald Trump ile oğulları Donald Jr. ve Eric’in New York’taki şirketleri yönetmekten kalıcı olarak men edilmelerini, Trump ve Trump Organizasyonu’na beş yıllık ticari emlak yasağı getirilmesini istiyor.

Yargıç Engoron, dava sırasında mahkeme personeli hakkında olumsuz ifadeler kullanmaktan men eden basına konuşma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle geçen hafta Trump’ı 5 bin dolarlık para cezasına çarptırmış, gelecekteki ihlallerin hapis cezasıyla sonuçlanabileceği uyarısında bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen dolandırıcılık davasında ifade verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen dolandırıcılık davasında ifade verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen dolandırıcılık davasında ifade verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.