DOLAR

32,5218

-0.08%
EURO

35,0240

0.43%
ALTIN(gr)

2.429,48

0,27%
BİST 100

9805.24

0,27%
Doğalgaz ve Elektriğe Zam

Doğalgaz ve Elektriğe Zam

ABONE OL
13:48 - 01/06/2022 13:48
Doğalgaz ve Elektriğe Zam
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 30, elektriğe ise yüzde 15 oranında zam yapıldı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), tüketicilere imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğunun ortaya çıktığını belirterek, bu kapsamda konut doğalgazında yüzde 30 oranında artışa gidildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, “Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. 1 Haziran itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere, sanayide kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 10,23, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 16,28, konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 30 artış yapılmıştır. Bu artışlara rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğal gazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir” denildi.

Bu arada, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektiriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ilk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 129,0639 kuruş, yüksek kademede yer alanların tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat, 192,7977 kuruş oldu.
Yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak.

Diğer yandan, Yozgat’ta temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralardaki fahiş artışın önüne geçmek için çalışmaların başladığını duyurdu. Bozdağ, “Fahiş kira artışlarını oran üzerinden belirleyeceğiz” diyerek, yapılacak çalışma sonrası kiraların ölçülü bir şekilde düzenleneceğini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen Doğalgaz ve Elektriğe Zam haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Doğalgaz ve Elektriğe Zam haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Doğalgaz ve Elektriğe Zam haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.