Diyarbakırlılar ikinci kayyum sonrasında yapılan ilk yerel seçim için sandık başında

Diyarbakırlılar ikinci kayyum sonrasında yapılan ilk yerel seçim için sandık başında

ABONE OL
15:53 - 31/03/2024 15:53
Diyarbakırlılar ikinci kayyum sonrasında yapılan ilk yerel seçim için sandık başında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaklaşık 10 ay sonra bir kez daha sandık başına giden Türkiye’nin doğusunda sabah saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi sürüyor.

Diyarbakır’da seçmenler ikinci kayyum döneminden sonra ilk kez yerel yöneticilerini seçiyor.

Oy verme işleminin başlamasıyla sabahın erken saatlerinde, Ramazan ayının da etkisiyle ilginin az olduğu görüldü. Saatlerin ilerlemesiyle oy kullanmaya gelenlerin sayısının artması bekleniyor.

Diyarbakır’da 22 aday partiler adına büyükşehir belediye başkanlığı için yarışıyor. İki aday ise bağımsız olarak seçime giriyor. 17 ilçede ise 182 aday partiler adına, 10 aday da bağımsız yarışıyor.

3 bin 961 sandığın kurulduğu Diyarbakır’da 1 milyon 164 bin 129 seçmen bulunuyor. Geçen yılki seçimlerden bugüne kadar kentteki seçmen sayısı 114 bin 667 kişi arttı.

Diyarbakır Barosu, seçimlerden önce Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruda, başta geçici görevlendirilen Jandarma ve Emniyet personeli olmak üzere, şehir dışından çok sayıda kişinin seçmen kaydının, seçim sonuçlarına etki edebilecek şekilde Diyarbakır ve ilçelerine kaydırıldığını söylemişti.

Oy kullandıktan sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan seçmenler, beklentilerini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen Diyarbakırlılar ikinci kayyum sonrasında yapılan ilk yerel seçim için sandık başında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakırlılar ikinci kayyum sonrasında yapılan ilk yerel seçim için sandık başında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakırlılar ikinci kayyum sonrasında yapılan ilk yerel seçim için sandık başında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.