Diyalog Mesajının Ardından Muhaliflerle Görüşme

Diyalog Mesajının Ardından Muhaliflerle Görüşme

ABONE OL
15:29 - 25/08/2022 15:29
Diyalog Mesajının Ardından Muhaliflerle Görüşme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Suriye rejimiyle diyalog için şart olmaz” mesajının ardından dün Suriye muhalefet liderleriyle görüştü.

Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat, Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa ile biraraya geldiğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, “Muhalefetin, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararı çerçevesinde, siyasi sürece katkısını takdir ediyor ve destekliyoruz” ifadesini kullandı.

BMGK’nın Aralık 2015’te oy birliğiyle onayladığı 2254 sayılı karar, Suriye genelinde acil bir ateşkesin sağlanması ve buna paralel olarak siyasi müzakerelerin başlaması, iki yıl içerisinde bir “birlik hükümeti” kurulması ve ardından seçimlerin gerçekleştirilmesine çağrı yapıyor.

Ankara muhalefetle görüşmenin hemen öncesinde Suriye rejimiyle diyalog mesajları verdi.

Çavuşoğlu önceki gün yaptığı açıklamada, Suriye rejimiyle diyalog için şart olmadığını ancak diyalogun sonuç odaklı olması gerektiğini söylemişti.

Rejimin Suriyeli muhalifleri tanımasının önemine de dikkat çeken Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ın gelecek ay biraraya gelebileceği iddialarını ise yalanlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esat rejimiyle diyalogun yeniden sağlanabileceği mesajını geçen hafta Ukrayna ziyareti sonrası vermiş ve “Devletler arasında siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz” ifadesini kullanmıştı.

VOA tarafından geçilen Diyalog Mesajının Ardından Muhaliflerle Görüşme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyalog Mesajının Ardından Muhaliflerle Görüşme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyalog Mesajının Ardından Muhaliflerle Görüşme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.