Dışişleri’nden Kavala Kararına Tepki

Dışişleri’nden Kavala Kararına Tepki

ABONE OL
23:15 - 11/07/2022 23:15
Dışişleri’nden Kavala Kararına Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AİHM’in bugün Osman Kavala’yla ilgili açıkladığı kararla “beklentileri boşa çıkardığını ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olduğunu” bildirdi.

Bilgiç, AİHM’in bugün açıkladığı Osman Kavala kararına ilişkin şunları kaydetti:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Kavala kararının icrası hususunun Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi tarafından AİHM’e havale edilmesiyle ilgili Bakanlığımız görüşleri 2 Şubat 2022 tarihli açıklamamızla kamuoyuyla paylaşılmıştı. Açıklamamızda, AİHM’in durumu hakkaniyetle değerlendirmesi ve ilk derece mahkemesi gibi hareket etmemesi yönündeki beklentimiz dile getirilmişti.”

Süreç boyunca Avrupa Konseyi ile iletişimin devam ettiğini belirten Bilgiç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığımız tarafından, adıgeçenin yargı sürecindeki gelişmeler hakkında düzenli bilgi sunulmuş, ayrıca adıgeçenin tutukluluğuyla ilgili olarak iç hukukta devam eden yargılama sonunda hüküm giydiği AİHM’e ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne bildirilmişti. Ancak ne yazık ki, AİHM konuyla ilgili olarak bugün (11 Temmuz) açıkladığı kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur.

Bundan sonraki aşamada süreci takip edecek olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, daha önce sergilediği tarafgir ve seçici yaklaşımı bir yana bırakarak, sağduyuyla ve bazı çevrelerin siyasi gündem yaratma arayışlarına mahal vermeksizin hareket etmesini bekliyoruz.”

VOA tarafından geçilen Dışişleri’nden Kavala Kararına Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dışişleri’nden Kavala Kararına Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dışişleri’nden Kavala Kararına Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.