Dışişleri Bakanı Fidan G-20 toplantıları sırasında Blinken ve Lavrov’la görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan G-20 toplantıları sırasında Blinken ve Lavrov’la görüştü

ABONE OL
21:30 - 22/02/2024 21:30
Dışişleri Bakanı Fidan G-20 toplantıları sırasında Blinken ve Lavrov’la görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

G-20 toplantıları için Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ikili görüşmelerini de sürdürüyor. Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’la biraraya geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Perşembe günü Telegram mesajlaşma uygulamasındaki kanalında, Bakan Lavrov’un Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşürken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Zaharova fotoğrafın altına, “Rio’da Rus-Türk görüşmeleri” notunu düştü.

Bakanlığın X hesabında da bakanların oturum aralarında görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları da görüşmede gelecek dönemde yapılması planlanan üst düzey ziyaretlerin, ikili ve bölgesel gelişmelerin ele alındığını kaydetti.

Bakan Fidan’ın Lavrov’a, Ukrayna savaşında tüm tarafların katılımıyla diplomatik bir çözüm bulunmasını umduğunu, Türkiye’nin bölgesel istikrar ve refahın korunmasına yönelik tüm girişimleri desteklediğini ilettiği belirtildi.

Türk tarafına göre iki bakan ayrıca, Gazze’deki vahim insani durumu ve atılabilecek adımları görüştü.

Fidan-Blinken görüşmesi

Hakan Fidan, G-20 toplantıları çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la da görüştü.

Türk diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede, Gazze konusunda tam ateşkesin bir an önce sağlanması için atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Ukrayna’daki savaş, NATO’nun genişleme süreci, Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmeleri ve diğer bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı.

İki bakan, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek üst düzey ziyaretlerin takvimini de konuştu.

Fidan dün de G20 toplantıları marjında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüşmüştü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ziyareti sırasında imzalanan ortak bildiri doğrultusunda ilişkilerin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlar görüşüldüğü kaydedildi.

Gazze’deki durum konusunda siyasi alanda yapılabilecekler ve daha fazla insani yardım ulaştırılması için alınması gereken tedbirlerin de ele alındığı bildirildi.

VOA tarafından geçilen Dışişleri Bakanı Fidan G-20 toplantıları sırasında Blinken ve Lavrov’la görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dışişleri Bakanı Fidan G-20 toplantıları sırasında Blinken ve Lavrov’la görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dışişleri Bakanı Fidan G-20 toplantıları sırasında Blinken ve Lavrov’la görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.