Derek Chauvin Floyd’un Ölümünden Suçlu Bulundu

Derek Chauvin Floyd’un Ölümünden Suçlu Bulundu

ABONE OL
10:12 - 21/04/2021 10:12
Derek Chauvin Floyd’un Ölümünden Suçlu Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

George Floyd davasında jüri kararı açıklandı. Eski polis memuru Derek Chauvin Floyd’un ölümünde hakkındaki tüm suçlamalardan suçlu bulundu.

Siyah Amerikalı George Floyd’un ölümü ile ilgili davada haftalardır iddia makamı ve savunmayı dinleyen jüri üyeleri bir karara varmak için iki gündür görüşmelerini sürdürüyordu.

George Floyd’un boğazına diziyle 9 dakika 29 saniye boyunca bastıran ve onu nefessiz bırakarak ölümüne yol açmakla suçlanan beyaz polis memuru Derek Chauvin’in yargılandığı davada, jüri üyeleri Pazartesi günü 4 saat, Salı günü de 6 saat kapalı kapılar ardında görüştü ve ikinci günde karara vardı.

İkinci derece yani kasıtsız cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürmekle suçlanan eski polis memuru Derek Chauvin, hakkındaki tüm suçlamalardan suçlu bulundu.

Jüri üyeleri aralarında doktor, adli tıp uzmanı, polis memurları, görgü tanıkları ve George Floyd’a yakın kişilerin de olduğu 45 tanığın mahkemede verdiği ifadeleri değerlendirdi.

Kararı veren 12 jüri üyesinden altısı beyaz, altısı da siyah ve çok ırklıydı. Jüri üyelerinin yedisi kadın, beşi de erkekti.

Derek Chauvin kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonundan elleri kelepçeli bir şekilde çıkarıldı. Chauvin hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

George Floyd’un kardeşi ve ailenin avukatı

Kalabalık George Floyd Meydanı’nda toplandı

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonu dışında toplanan kalabalık sevinç yaşadı, kalabalıktan ”George Floyd” sesleri yükseldi.

Minneapolis’te geçtiğimiz yıl 25 Mayıs’ta George Floyd’un hayatını kaybettiği kavşağa onun adı verilmişti. George Floyd Meydanı’nda toplanan kalabalıkta kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Davada karar açıklanmadan önce Minneapolis’te yoğun güvenlik önlemleri alındı. 3 binden fazla Ulusal Muhafız kente konuşlandı.

Biden “doğru kararın çıkması için dua ediyorum demişti”

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

George Floyd’un ailesini arayan ABD Başkanı Joe Biden, karar öncesinde Oval Ofis’te yaptığı açıklamada, davada doğru kararın çıkması için dua ettiğini söylemişti.

Başkan Biden, “Hissettikleri baskı ve endişeyi tahmin edebiliyorum. İyi bir aile. Nasıl bir karar çıkarsa çıksın, barış ve huzur çağrısı yapıyorlar. Kararın doğru bir karar olması için dua ediyorum. Benim görüşüme göre, sağlam delil var. Jüri inzivaya çekilmiş olmasa bunu söylemezdim” demişti.

VOA tarafından geçilen Derek Chauvin Floyd’un Ölümünden Suçlu Bulundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Derek Chauvin Floyd’un Ölümünden Suçlu Bulundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Derek Chauvin Floyd’un Ölümünden Suçlu Bulundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.