Depremin şiddetiyle hasar gören tren rayları onarılıyor

Depremin şiddetiyle hasar gören tren rayları onarılıyor

ABONE OL
01:49 - 05/02/2024 01:49
Depremin şiddetiyle hasar gören tren rayları onarılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin şiddetiyle zarar gören 120 bin kilometrekarelik alanda tren yolları da bulunuyor.

6 Şubat’taki 7,7 ve 7,6’lık depremlerle birlikte kilometrelerce tren rayı eğildi, yerinden oynadı, çok sayıda dolu vagon ise devrildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları yetkililerine göre 6. Bölge Müdürlüğü sınırları içinde kalan 512 kilometrelik tren rayı hattında bozulmalar yaşandı.

TCDD’ye ait 28 bina yıkıldı, 176 menfez ve 4 tünelde çökmeler yaşandı. 16 tren yolda kaldı, 56 vagon, 4 lokomotif devrildi. Bin 940 kilometrelik hattın 510 kilometresinde ray ve alt yapı zarar gördü.

Diğer yandan devlet demir yollarının 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Nur Dağı-Gölbaşı arasında 89 kilometrede ray sökülerek, alt yapı yenileme çalışmaları başladı. En kısa sürede tüm hatların açılması için çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer bu konuda tam bir tarih vermiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde resmi verilere göre 50 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, 100 binden fazla kişi de yaralandı.

VOA tarafından geçilen Depremin şiddetiyle hasar gören tren rayları onarılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Depremin şiddetiyle hasar gören tren rayları onarılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Depremin şiddetiyle hasar gören tren rayları onarılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.