Demokratlar Biden İçin Tek Cephe Oldu

Demokratlar Biden İçin Tek Cephe Oldu

ABONE OL
17:03 - 25/08/2021 17:03
Demokratlar Biden İçin Tek Cephe Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Temsilciler Meclisi’nde 212’ye karşı 220 oyla tek cephe olan Demokratlar, partinin ilerici kanadının çocuk bakımını ve diğer sosyal programları genişletme konusundaki iddialı planlarını ilerletmek için 3,5 trilyon dolarlık bir bütçe çerçevesini onayladı. Senato’dan geçen ve ılımlı Demokratlar için bir öncelik olan 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısını 27 Eylül’e kadar oylamayı da kabul ettiler.

Başkan Biden’ın 3,5 trilyon dolarlık sosyal yardım altyapı planı partinin ilerici kanadı ile merkezci cephe arasında bölünmeye yol açmıştı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3,5 trilyon dolarlık daha büyük bütçenin ayrıntılarını belirlemek için Senato ile birlikte çalışacaklarını da söyledi.

Demokrat Parti’nin kılpayı çoğunluğa sahip olduğu Temsilciler Meclisi ve Senato’daki iki büyük harcama girişimini onaylama sürecinde Demokratlar’ın hata yapmaması gerekiyor.

Pelosi, “Ülkemizde iş ve ticaret açısından ne anlama geldiği önemli olduğundan, bir altyapı yasasını geçirmek her zaman heyecan vericidir” dedi ve tasarının artık her zamankinden daha fazla, çevreyi korumanın bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, çocuk bakımı, eğitim, zenginlere ve şirketlere ilave vergi uygulaması gibi ayrıntıları içeren 3 buçuk trilyon dolarlık bütçe taslağının hızla onaylanmasını umuyordu.

Ancak Demokrat Parti’nin merkezci kanadından Josh Gottheimer’ın liderliğini üstlendiği bir grup partili, Temsilciler Meclisi’nin öncelikle Biden’ın 1 trilyon dolarlık altyapı planını geçirmesi gerektiğinden yola çıkarak bu plana uymayı reddetti. Altyapı planı, Senato’da hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Partililer’in onayını almış bulunuyor.

Temsilciler Meclisi Kurallar Komisyonu Başkanı Jim McGovern, gazetecilere, Eylül ayı sonunda 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısı üzerinde anlaşmaya varmak için ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Demokrat Parti’nin ilerici kanadının önde gelen isimlerinden New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez

New York eyaleti temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez gibi liberaller, ellerindeki kozu kaybedecekleri korkusuyla, 3,5 trilyonluk harcama paketi olmadan 1 trilyonluk altyapı paketini desteklemeyeceklerini kaydediyor.

Demokrat Parti, Temsilciler Meclisi’nde 212 Cumhuriyetçi’ye karşı 220 sandalyeyle çoğunluğu elinde bulunduruyor. Cumhuriyetçi Partililer, 3,5 trilyon dolarlık bütçe planını desteklemeyeceklerini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Demokratlar Biden İçin Tek Cephe Oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Demokratlar Biden İçin Tek Cephe Oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Demokratlar Biden İçin Tek Cephe Oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.