“Demokrasi ve Özgürlükler Saldırı Altında”

“Demokrasi ve Özgürlükler Saldırı Altında”

ABONE OL
18:02 - 19/07/2022 18:02
“Demokrasi ve Özgürlükler Saldırı Altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Prens Harry ve eşi Megan Markle, Birleşmiş Milletler ’de Nelson Mandela Günü nedeniyle düzenlenen özel etkinliğe katıldı. Prens Harry, BM Genel Kurulu salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada özgürlükler ve demokrasinin saldırı altında olduğunu söyledi.

Prens Harry, son 10 yılda dünyanın birçok farklı acıyı yaşadığını, salgın hastalığın dünyanın her köşesindeki insanların hayatını mahvettiğini, iklim değişikliğinin küresel hasara yol açmayı sürdüğünü kaydetti.

“İnsanlığı kurtaracak cesur kararlar almazsak durum daha da kötüleşecek”

Prens Harry, Mandela’nın yaşamının nedeni olarak tanımladığı demokrasi ve özgürlüklere karşı küresel bir saldırıya tanık olunduğunu belirterek, “Ukrayna’da yaşanan korkunç savaştan, ABD’de anayasal hakların geri alınmasına kadar, Mandela’nın yaşamının nedeni olan demokrasi ve özgürlüğe karşı küresel bir saldırıya tanık oluyoruz. Bugün, bizler burada otururken dünyamız yine yanıyor. Hava olayları artık tarihi olmaktan çıkıp, giderek daha fazla, günlük hayatımızın bir parçası oldu. Bu kriz, liderlerimiz öncülük etmedikçe çok daha kötüleşecek. Bu kutsal salondaki koltukların temsil ettiği ülkeler, dünyamızın insanlığı kurtarmak için ihtiyaç duyduğu cesur kararlar almadıkça durum daha da kötüleşecek” dedi.

“Annemin Mandela’yla çektirdiği fotoğrafta yüzünde beliren sevinci gördüm”

Prens Harry, annesi Diana’nın Nelson Mandela ile çektirdiği fotoğrafı hiç unutamadığını belirterek, “Mandela’yı iyi tanıyacak kadar şanslı olmayanlarımız, Mandela’yı bıraktığı mirasıyla anlamaya başladılar. Mandela’yı, hapishane hücresinde tek başına yazdığı mektuplar, halkına yaptığı konuşmalarla tanıdık. Mandela’yı, akıl almaz zulüm ve adaletsizliklerle karşılaştığında bile neredeyse her zaman yüzü gülen fotoğraflarından tanıdık. Benim için özellikle öne çıkan bir fotoğraf var. Duvarımda ve kalbimde her gün annemin Diana ve Mandela’nın 1997’de Cape Town’da buluşmasının bir resmi var. Fotoğrafa ilk baktığımda hemen annemin yüzünde beliren sevinci görüyorum. İnsanlığa hizmet etmeye kendini adamış başka bir ruhla birlikte olmanın saf bir mutluluğunu görüyorum” dedi.

VOA tarafından geçilen “Demokrasi ve Özgürlükler Saldırı Altında” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Demokrasi ve Özgürlükler Saldırı Altında” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Demokrasi ve Özgürlükler Saldırı Altında” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.