DEM Parti Türkiye’nin batısında kendi adaylarıyla seçime gireceği yerleri açıkladı

DEM Parti Türkiye’nin batısında kendi adaylarıyla seçime gireceği yerleri açıkladı

ABONE OL
13:34 - 19/12/2023 13:34
DEM Parti Türkiye’nin batısında kendi adaylarıyla seçime gireceği yerleri açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yerel seçimlerde alacağı tutum en çok merak edilen partilerden olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Türkiye’nin batı illerindeki 27 ilçede yerel seçime kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı.

Bu ilçeler arasında, İstanbul’un Adalar, Esenyurt, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçeleri de bulunuyor. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, kimseyle seçim pazarlığı yapmadıklarını söyledi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün düzenlediği basın toplantısında, Parti Meclisi’nin yerel seçimlere ilişkin kararlarını açıkladı.

Doğan, toplantıda Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı ile ilgili tartışmaların sürdüğünü belirterek, önceliklerinin kayyum atanan belediyeleri almak olduğunu söyledi.

Sözcü Doğan ilk etapta batı illerinde kendi adaylarıyla seçime girecekleri 27 ilçenin belirlendiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin batısında ilk etapta aday göstereceğimiz yerleri sizlerle paylaşacağım. Şu ana kadar çalışmaları yapılmış bitmiş olan yerler; Adana ilinin Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri Antalya’nın Kepez ilçesi, Mersin’in Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri, İstanbul’da Esenyurt, Sancaktepe, Adalar Sultanbeyli, Aydın’da Didim, Efeler, Germencik ve Söke, Konya Cihanbeyli, Kulu Kocaeli Dilovası, İzmir Torbalı, Bayraklı, Menemen, Manisa Gölmarmara, Turgutlu, Yunus Emre Çanakkale Gökçeada, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy” diye konuştu.

Doğan, diğer il ve ilçelerde aday belirleme süreçlerinin sürdüğünü kaydederek, başka partilerle işbirliği konusuna da değindi. Seçim sürecinde “kent uzlaşısı” siyaseti izleyeceklerini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

“Kent uzlaşısı bir çağrıdır, sivil toplum örgütlerine, odalara, barolara, demokratik kitle örgütlerine yani bir kenti var eden tüm sosyal ve siyasal dinamiklere, toplumsal dokulara ‘Gelin kentlerimizi birlikte onaralım, iyileştirelim, inşa edelim diyoruz’. Bu aynı zamanda bizim yerel yönetimler anlayışımızın demokratik yerel yönetimler anlayışımızı da yayma, tüm toplumsal katmanlara ve kesimlere ulaştırma çabasıdır. ‘Kent benimdir’ diyen herkesi kent uzlaşmasıyla beraber kazanmaya davet ediyoruz. Kent uzlaşının çatısı bizim için aynı zamanda bir toplumsal sözleşmedir. Bu çatı altında bizimle yan yana omuz omuza durmak isteyen herkesle özgürlük ve demokrasiye giden yolda birlikte ilerleyebileceğiz.”

“Kimseyle pazarlık yapmıyoruz”

Doğan’a Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi’nin dün köşesinde gündeme getirdiği, “DEM Parti’nin CHP ile pazarlık yaptığı” iddiaları da soruldu.

Doğan, Selvi’nin iddia ettiği gibi bir pazarlığın söz konusu olmadığını dile getirerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in DEM Parti’yi ziyaretine dikkat çekti. Ziyaretin Türkiye’nin gündemlerinden bağımsız değerlendirilebilecek bir ziyaret olmadığını hatırlatan Doğan şunları söyledi:

“Her iki siyasi parti tarafından açıklanan ve ilgili kurullar tarafından yapılan açıklamalar bilgilendirme ve değerlendirmeler dışındakilerin tamamının spekülatif ve algı yaratmaya dönük olduğunu buradan sizin aracılığınızla bir kez daha duyurmak isterim. Kent uzlaşısı ile ‘halklar kazanacak’ derken biz aslında herhangi bir siyasi partiye işaret ederek çağrı yapmıyoruz. Çağrımız lütfen öyle anlaşılmasın. Siyasi partileri aşan bir toplumsal dinamiğe çağrı yapıyoruz.”

DEM Parti AK Parti ile görüşüyor mu?

Ayşegül Doğan, AK Parti ile görüşmelerinin olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Kimseyle pazarlık söz konusu değil ama yinelemek de yine fayda var, çağrımız, ilkelerimizi kabul eden, bizimle bu yolda ortaya koyduğumuz ilkeler ve bu prensipler çerçevesinde yürümek isteyen herkesedir” yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen DEM Parti Türkiye’nin batısında kendi adaylarıyla seçime gireceği yerleri açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. DEM Parti Türkiye’nin batısında kendi adaylarıyla seçime gireceği yerleri açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan DEM Parti Türkiye’nin batısında kendi adaylarıyla seçime gireceği yerleri açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.