Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor

Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor

ABONE OL
14:55 - 29/10/2023 14:55
Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aslanlı Yol’un başındaki yerini almasının ardından başlayan törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da Aslanlı Yol’dan geçerek mozoleye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, milletçe ‘en büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Tarihimizin bu önemli dönüm noktasında zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarlarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık.

Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ ile taçlandırmakta kararlıyız.

Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.”

Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Eser” isimli yağlıboya resim sergisinin açılışına katılacak, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul edecek ve resepsiyon verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19.23’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 100. Yıl Hitabı’nı gerçekleştirecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'in 100. yılına iz bırakacak etkinlikler

İstanbul

İstanbul’da ilkokul öğrencileri, giydikleri 100. yıl tişörtleriyle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

İstanbul Havalimanı’nda Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi

Terminaldeki törende kutlama programının açılışını, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın Üst Yönetici (CEO) Vekili Selahattin Bilgen yaptı.

Cumhuriyet’in 100. yılıyla İstanbul Havalimanı’nın da hizmete alınışının 5. yılını kutladıklarını belirten Bilgen, şöyle devam etti:

“Her geçen gün gücüne güç katan Türkiye’mizin kadim değerlerini daha da yücelten, koruyan, güvenliğimizin ve bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyet’imiz 100. yaşını kutluyor. Hep birlikte nice 100 yıllara. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, ülkemizin bağımsızlığı için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet zor şartlar altında bir hayale tutulan aziz milletimizin inancıyla kuruldu.”

Havalimanının inşaat aşamasından açılış dönemine, açılıştan da operasyonlara geçiş sürecine kadar farklı aşamalarda zorluklarla hep birlikte mücadele edilerek bugünlere gelindiğini dile getiren Bilgen, İstanbul Havalimanı’nın salgının ardından dünyada en hızlı toparlanan havalimanı olduğunu kaydetti.

Bilgen konuşmasının ardından Cumhuriyet’in 100. ve İstanbul Havalimanı’nın hizmete alınışının 5. yılı için hazırlanan pastayı kesti.

İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Türk bayraklarıyla donatıldı. Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan ay yıldız temalı sahnede, senfoni orkestrası konser verdi. Konser ve alandaki diğer etkinlikler yolcular tarafından ilgiyle takip ediliyor.

İzmir

İzmir’deki kutlama programı, Valilikte tebrikleri kabul ile başladı. Vali Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Vali Elban, Orgeneral Yeni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, tören aracından vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Vali Elban, törendeki konuşmasında, düşmanların Türk milletini Anadolu’dan söküp atmak için son bir hamleyle Anadolu’yu dört bir yandan kuşattığında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de makamını, mevkisini, rütbesini ve canını hiçe sayarak Samsun’a çıktığını, tüm tehlikelere rağmen direnişi örgütlediğini söyledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program, geçit töreni ile sona erdi.

93 yaşında kutlamaları izledi

Cumhuriyet coşkusunu Cumhuriyet Meydanı’nda yaşamak isteyen 93 yaşındaki Süleyman Hulki Çeşmeci de kutlamalara katıldı.

Gösterileri ilgiyle izleyen Çeşmeci, AA muhabirine, emekli öğretmen olduğunu söyledi.

Çeşmeci, Cumhuriyet’in kendisi için hayatı ifade ettiği belirterek, “Cumhuriyet’siz olur mu? İlkokul öğretmenliğinden başladım, lise öğretmenliğinden emekli oldum, hepsine her zaman anlattım Cumhuriyet’i.” diye konuştu.

Törenlere her yıl katıldığını, torunlarını da getirdiğini anlatan Çeşmeci, “Nice 100. yıllara.” dedi.

Uşak’ta 1923 kişiyle zeybek gösterisi

Uşak’ta Vali Turan Ergün’ün Valilikte tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndaki programla devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Törende İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve vatandaşlardan oluşan 1923 kişilik grup, zeybek gösterisi yaptı.

Daha sonra milli motosiklet sporcusu Asrın Rodi Pak, motosikletiyle gösteri sundu.

Program, geçit töreniyle sona erdi.

Aydın

Aydın’da İstasyon Meydanı’nda başlayan kutlamalar öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Törende konuşan Aydın Valisi Yakup Canbolat, “Yaşadığımız sıkıntı günlerden sonra binlerce can bedeli ile ve irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşamaktayız.” dedi.

Konuşmaların ardından Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı ekipleri gösteri yaptı, Aydın Filo Komutanlığına bağlı helikopterler de gökyüzünde vatandaşları selamladı.

Yöresel oyunların oynandığı tören, askeri ve polis araçları ile okulların geçişiyle sona erdi.

Denizli

Denizli’de Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü töreni, Valilik önündeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Coşkun, yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını, ülke genelinde olduğu gibi kentte de büyük bir coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Tören, halk oyunu ve komandoların gösterisi ile sona erdi.

Manisa

Manisa’da kutlamalar, Vali Enver Ünlü ile protokol üyelerinin tebrikleri kabulüyle başladı.

Kabulün ardından Manisa Valiliği önünde tören düzenlendi. Vali Ünlü ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vatandaşların bayramını kutladığı törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunması sonrası konuşan Vali Ünlü, Cumhuriyet’in kazanımlarına dikkati çekti.

Kutlama programı, komandoların silah gösterisi, halk oyunları sunumu, şiirlerin okunması, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle son buldu.

Adana

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in, Valilik ek hizmet binasında bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda tören düzenlendi.

Programda Köşger, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tören aracı üzerinden selamladıkları vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okunan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı paylaşıldı.

Vali Köşger, törendeki konuşmasında, Cumhuriyet’in 100. yılını, kurtuluşa ilham veren Adana’da coşku ve gururla kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Kentin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun simgesi olduğunu dile getiren Köşger, “İnanıyorum ki bu topraklardan geçen mert insanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’e sahip çıkma, onu koruma, azim, kararlılık ve kudretine sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu programda, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye verildi.

Mersin

Mersin’de Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Vali Ali Hamza Pehlivan tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden programda Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tören aracıyla gezdikleri meydandakilerin bayramını kutladı.

Pehlivan, Türkiye Yüzyılı’na adım atıldığını belirterek, “Bir ve beraber olduğumuz, vatanımıza, bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize dört elle sarıldığımız, her alanda daha çok çalışarak kıymetlendirdiğimiz sürece bu yüzyılda Türkiye’mizin yıldızı daha çok parlayacaktır.” diye konuştu.

Törende, İl Jandarma Komutanlığının komando birliği tüfekleriyle gösteri yaptı, zeybek oynadı.

Öğrencilerin şiir okuduğu, halk oyunları ekiplerinin de gösteri yaptığı program, geçit töreniyle son buldu.

Hatay

Hatay’da Vali Mustafa Masatlı’nın, Valiliğin geçici hizmet binasında bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından Atatürk Caddesi’nde tören yapıldı.

Programda Masatlı, 8. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, katılımcıların bayramını tebrik etti.

Masatlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını coşku ve gururla kutlamanın onurunu yaşadıklarını anlattı.

Osmaniye

Osmaniye’de Devlet Bahçeli Bulvarı’nda gerçekleştirilen törende, Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten ve Belediye Başkanı Kadir Kara, katılımcılarla bayramlaştı.

Osmaniye 12. Jandarma Komando Tugayı’na bağlı komandoların gösteri sunduğu program, geçit töreniyle sona erdi.

Kayseri

Kayseri Valiliği’nde düzenlenen kabul töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törene katılanların bayramını kutladı.

Çiçek, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 100. yılının coşkuyla kutlandığını söyledi.

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla Erciyes’e zirve tırmanışı yapan dağcıların zirvede açtıkları Türk bayrağını Vali Çiçek’e teslim ettiği program, geçit töreniyle son buldu.

Öte yandan, Kayseri’deki birçok okulda da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Kırıkkale

Kırıkkale Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen tören, Vali Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkan Mehmet Saygılı’nın halkı selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Makas, törendeki konuşmasında, “Bugün tarihimizin en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. 7 düvele karşı mücadele ederek kazandığımız Cumhuriyet’imizin 100. yılını birlikte idrak ediyoruz.” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği törende, öğrenciler şiir okudu, drama gösterisi sunuldu. İl Jandarma Komutanlığı asayiş köpeği “Tutar” da törende gösteri yaptı.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, protokol üyeleri, şehit ve gazi dernekleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı program, geçit töreniyle sona erdi.

Niğde

Niğde’deki tören, Vali Cahit Çelik’in, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törende, Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, halkın bayramını kutladı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Çelik, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri, büyük bir devrim ve eşsiz bir armağanı olan Cumhuriyet’in ilanının 100. yılını büyük gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.

Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği, halk oyunları gösterisinin sunuldu ve şiirlerin okunduğu törende, İl Jandarma Komutanlığında görevli komandolar, silahlı gösteri sundu, Komando Marşı’nı okudu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığına bağlı pilotların, helikopterle piramit gösterisi yaptığı tören, geçit töreniyle sona erdi.

Törene, AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sivas

Sivas’taki kutlamalar, Vali Yılmaz Şimşek’in makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törende, Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ile Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, vatandaşların ve protokolün bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Şimşek, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

İlköğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon, resim, şiir ve okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, Sivas İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Bölüğü personeli ile halk oyunu ekibi gösteri sundu.

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, il protokolü ve vatandaşların katıldığı program, geçit töreniyle son buldu.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Vali Mehmet Ali Özkan ve Belediye Başkanı Celal Köse’nin halkı selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Vali Özkan, Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı.

İl Jandarma Komutanlığı Komando Timi’nin gösterisinin yer aldığı ve şiir okunan program, geçit töreniyle sona erdi.

Kırşehir

Kırşehir Valiliğinde düzenlenen kabul töreninin ardından Cacabey Meydanı’nda devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Hüdayar Mete Buhara, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ulaşmanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Kırşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından 100 kişilik ekip, halk oyunu gösterisi sundu.

Kutlamalar, geçit töreniyle tamamlandı.

Nevşehir

Nevşehir’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Savran, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Halk oyunu ekibinin sahne aldığı ve öğrencilerin şiir okuduğu törende, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında eğitim alan “nefes” adlı köpek ve eğitmeninin gösterisi izlendi.

Gaziantep

Gaziantep’te İstasyon Meydanı’nda düzenlenen tören Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma’nın tören birliklerini selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Çeber, Cumhuriyet’in öneminden bahsetti.

Konuşmanın ardından çeşitli kategorilerde yıl içinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şanlıurfa

Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasını ve İstiklal Marşı’nın okunmasının okunmasıyla başladı.

Vali Hasan Şıldak tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın yapıldığı törende, öğrenciler de çeşitli gösteriler sundu.

Törenin sonunda Vali Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül araçla tören birlikleri ile vatandaşları selamladı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda düzenlenen törende Ünlüer, Güngör ve Terzioğlu, tören aracından katılımcıları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Ünlüer, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla hep birlikte kutladıklarını söyledi.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunu gösterilerinin sergilendiği program geçit töreniyle sona erdi.

Malatya

Malatya’da Vali Ersin Yazıcı, makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından İnönü Caddesi’nde beraberinde 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile araçla tören birlikleri ile vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu.

Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından tören geçişiyle sona erdi.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği önü Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının okunmasıyla başladı.

Vali Osman Varol tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın yapıldığı törende, öğrenciler de çeşitli gösteriler sundu.

Törenin sonunda Vali Osman Varol, Belediye Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin derece elde eden öğrenci ve sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Kilis

Kilis’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Tahir Şahin, törende Cumhuriyet’in 100 yıl önce bugün kurulduğunu anımsatarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla milletimiz hakimiyetin milli iradede olduğunu, yüce milletimizin esarete, sömürülmeye ve mandaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından tören, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle son buldu.

Erzurum

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören, Hastaneler Caddesi’nde devam etti.

Vali Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tören aracından katılımcıları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Büyükşehir Belediyesi mehter takımı ve halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, çeşitli okullardan öğrenciler şiirler okudu.

Program geçit töreniyle son buldu.

Ardahan

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Kongre Caddesi’ndeki törende, Vali Çiçek, 25’inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Demir, tören aracından katılımcıları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Çiçek, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet rejiminin demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olduğunu belirtti.

Tören, şiir okunması, müzik dinletisi, halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından geçit töreniyle sona erdi. İlçelerde de törenler düzenlendi.

Iğdır

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Zübeyde Hanım Bulvarı’nda devam eden programda, Vali Turan, 5. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Cavit Tütüncü, tören alanını dolaşarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Turan, törende, bugün Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlama gururunu yaşadıklarını belirtti.

Etkinliklerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülünde karma kamu personellerinden oluşan 100 kişilik zeybek grubu ile Suveren Jandarma Komandoları gösteri yaptı.

Program, öğrencilerin şiir okuması, spor gösterileri ve resmi geçit töreni ile sona erdi.

Ağrı

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Ağrı Adliyesi önünde devam eden programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Koç, törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda bağımsızlığını kazandığını belirtti.

Şiirlerin okunması ve mehteran gösterisi ile devam eden program, askeri, öğrenci ve araç geçit töreninin ardından sona erdi.

Erzincan

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Ordu Caddesi’nde düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Programda, 3. Ordu Komutanlığına bağlı bando takımı çeşitli marşlar seslendirdi.

Aydoğdu, törende, Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünün milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını belirtti.

Kars

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde devam eden programda, Vali Polat ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, tören aracından katılımcıları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Programda, 100. yılda 100 kişilik halk oyunları ekibi “Zeybek” gösterisi sundu. Kars İl Jandarma Komutanlığı Kağızman Jandarma Komando Taburu da özel gösteri sundu.

Tunceli

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen kutlama programında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Konuşmaların ardından farklı okullardan öğrencilerin”Cumhuriyet” temalı şiirler okuduğu programda, müzik dinletisi, halk oyunları ve ront gösterisi sunuldu.

Jandarma komando timleri ve helikopterlerin de gösteri yaptığı program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçit töreniyle sona erdi.

Konya

Konya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kent merkezindeki Feritpaşa Caddesi’nde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay araç üzerinde, tören alanına gelen vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Özkan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923 tarihinin, necip milletin büyük fedakarlıklarla kazandığı milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gün olduğunu söyledi.

Tören daha sonra öğrencilerin okuduğu şiir ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Aksaray

Aksaray’da kutlama töreni, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır ile Belediye Başkanı Evren Dinçer’in vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Kumbuzoğlu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Törende, Aksaray Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ekipleri gösteri yaptı.

Halk oyunları gösterisinin sergilendiği törende, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Ardından gerçekleştirilen geçit törenine katılan Togg otomobiller ilgi odağı oldu.

Program Vali Kumbuzoğlu’nun tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da törenler, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Anıtpark önünde devam eden programda, Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Numan Yöner ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Yiğitbaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. yaşının kutlandığını söyledi.

Program, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları, mehter takımı gösterisi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreniyle sona erdi.

Karaman

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki törende Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, vatandaşların bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, şiirler okundu.

Program, halk oyunları ve Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığının gösterileri, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreniyle tamamlandı.

Törene, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Edirne

Edirne Valisi Yunus Sezer, kutlamalar kapsamında makamında tebrikleri kabul etti.

Atatürk Bulvarı’nda devam eden programda, Vali Sezer, Garnizon Komutanı 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, askeri araçtan vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Sezer, yaptığı konuşmada, devleti ve devlet düzeni güçlü olmayan ülkelerin, bugün ne halde olduğunun görüldüğünü, büyük devletler tarafından nasıl sömürülüp, halklarının nasıl eziyet gördüklerinin gözlemlendiğini söyledi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından tören, halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında başarı gösteren öğrencilere hediyeleri verildi.

Hediye taktimi sırasında 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar hediye vermek üzere yanına Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın babası Nejdet Yıldırım’ı da aldı. Hediyelerin bir kısmının takdimini şehit babası yaptı.

Kırklareli

Valilik makamında düzenlenen kutlama programı kapsamında Vali Birol Ekici, tebrikleri kabul etti.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda devam eden kutlamalarda Vali Ekici, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, askeri araçtan vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Vali Ekici, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Tören, öğrenci, askeri birliklerin geçişi ve jandarma helikopterinin gösterisi ile sona erdi.

Tekirdağ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün, makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından, tören, Orduevi önünde devam etti.

Vali Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuğgeneral Ahmet Uğurlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, askeri araçtan vatandaşları selamladı.

Törende, Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü motosikletli ekiplerinin gösterilerini, protokol ve vatandaşlar ayakta alkışladı.

Tören, öğrenci ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Van

Van’da Beşyol Meydanı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene katılan vatandaşların bayramını kutlayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, sporcuların gösteri yaptığı programda, dereceye girenlere hediyeler verdi.

Çaldıran ilçesinde de Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu geçen yıl teröristlerden arındırılan Tendürek Dağı’na yürüyüş yapıldı.

İlçede toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla 3 bin 500 rakımlı Tendürek bölgesine kadar yürüdü.

Muradiye ilçesinde ise Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla fener alayı ve kortej yürüyüşü düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Muradiye Spor Salonu’na kadar yürüdü.

Bitlis

Cumhuriyet Meydanı’nda Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın vatandaşların bayramını kutladığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karaömeroğlu, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne ulaşmanın engin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Şiirlerin okunduğu ve sportif gösterilerin yapıldığı törende, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hakkari

Merzan Futbol Sahası’nda düzenlenen programda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, katılımcıların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Çelik, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını kentte kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrenci ve sporcuların gösteriler sunduğu programda, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Muş

Muş Valisi Avni Çakır’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program, Valilik önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Vali Çakır, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, katılımcıları selamlayarak bayramlarını kutladı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin zeybek gösterisiyle devam eden programda, sporcular gösterilerini sundu.

Ordu

Ordu Lisesi önündeki tören, Vali Muammer Erol ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Erol, “Cumhuriyetimizi 100’üncü kez kutluyor olmanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gururu ve coşkuyu birlikte yaşadığımız ve yaşattığımız sürece hep birlikte mutlu ve huzurlu olacağız.” dedi.

Konuşmanın ardından okullardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki jimnastik sporcuları gösteri sunuldu.

Perşembe ilçesinde konuşlu Jandarma Komando Tabur Komutanlığı personelinin zeybek gösterisi de beğeniyle izlendi.

Program, geçit töreniyle sona erdi.

Öte yandan kentteki bazı balıkçı tekneleri Türk bayrakları açarak denizde Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı.

Trabzon

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın makamında tebrikleri kabulünün ardından 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan törende konuşan Vali Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği, geleceğin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyet’in kuruluşunun ve Türk milletine emanet edilişinin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmalarının ardından şiirler okundu, halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı komandoların gösterisinin ardından tören, resmi geçitle sona erdi.

Bayburt

Bayburt’ta Vali Mustafa Eldivan’ın makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki etkinliklerle devam etti.

Vali Eldivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, askeri araç üzerinden halkı selamladı.

Törende, halk oyunları gösterileri sergilendi, şiirler okundu. İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando ekipleri de gösteri sundu.

Tören, çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediye verilmesinin ardından resmi geçitle sona erdi.

Giresun

Giresun’daki kutlama töreni Valilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Törende Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu halkın bayramını kutladı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı törende, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Jandarma ve polis özel harekat görevlilerince çeşitli gösterilerin yapıldığı kutlama etkinliği, geçit töreyle sona erdi.

Rize

Valilik tören alanında gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Konuşmanın ardından okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende, İl Jandarma Komutanlığında görevli komandolar tarafından gösteri yapıldı.

Program, geçit töreniyle sona erdi.

Artvin

Artvin’deki törenler Milli İrade Meydanı’nda Vali Cengiz Ünsal, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Öner Aksu ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in vatandaşların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar ve kurumlar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencilerin ödüllerinin verildiği törende, öğrenciler şiirler okudu.

Halk oyunları ve oratoryo gösterinin ardından kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

Gümüşhane

Yeni Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törende, Vali Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in vatandaşları selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Tanrısever, şanlı Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın gurunu yaşadığını söyledi.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Kürtün Jandarma Asayiş Bölüğü komandoları gösterisinin ardından Cumhuriyet Koşusu’nda derece giren öğrenciler Vali Tanrısever’e bayrak takdim etti.

Tören, öğrencilerin gösterileri ve kortej geçişiyle sona erdi.

Sakarya

Sakarya kent merkezindeki Atatürk Bulvarı’ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Yaşar Karadeniz’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Geyve yöresine ait halk oyunları gösterisi yapıldı, öğrenciler şiir okudu.

Bir öğrenci, “Bayrak” şiirini okuduğu sırada gözyaşı döktü. Vali Karadeniz, duygulanan öğrenciyi hassasiyetinden ötürü tebrik etti.

Yoğun katılımın olduğu törende, askerler, gaziler, öğrenciler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye, 112 ekipleri ve Togg araçlarından oluşan kortej geçişi yapıldı.

Kutlamalar kapsamında 1923 öğrenci, hep birlikte harmandalı oynadı.

Etkinlik sonunda Vali Karadeniz ve protokol üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından hazırlanan “Dünden 100’e Sakarya” isimli fotoğraf sergisini gezdi.

Kocaeli

Kocaeli Valiliği önünde düzenlenen törende, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, tören aracından vatandaşları selamladı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

İl genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği etkinlik, mehteran ve halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreniyle sona erdi.

Törene, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Sadettin Hülagü, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Gebze ilçesi 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydan’ında da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Bartın

Bartın’da Ömer Tepesi Futbol Sahası’nda düzenlenen tören, Vali Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin’in askeri tören aracıyla alanda bulunanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Arslan, çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkelerine bağlı kalarak şanlı Türk bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

Sporcular ve halk oyunları ekipleri ile İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliğinin gösterisi ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program, tören geçişiyle sona erdi.

Bolu

Bolu ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Bolu Atatürk Stadyumu’ndaki törende Vali Erkan Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir dinletisinin ardından törende, mehteran ekibi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Halk Oyunu ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan 1923 kişilik grup gösteri sundu.

Tören, öğrenciler, sporcular ve Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığına bağlı birliklerin kortej yürüyüşü ile sona erdi.

Törene, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, STK’ler, şehit ve gazi yakınları, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzce

Düzce Valiliği önünde yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Aslan’ın konuşmasının ardından mehteran takımı sahne aldı, halk oyunu ve spor gösterileri sunuldu. Daha sonra, askeri birlikler, mehteran takımı, sporcular, öğrenciler ve araç kortejinden oluşan tören geçişi yapıldı. Son olarak Düzce Belediyesinin ışıklı gösterisi izlendi.

Zonguldak

Zonguldak’ta da Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Madenci Anıtı önündeki törenle devam etti.

100. Yıl Marşı Yarışması’nda eseriyle birinciliğe layık görülen ve ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün eseri öğrenciler tarafından seslendirildi.

Şiirlerin okunması sonrasında, farklı etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, kortej geçişiyle gerçekleştirildi.

Vatandaşlar özellikle madencilerin, askerlerin ve polislerin geçişine alkışlarla destek verdi.

Karabük

Karabük’te Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Mustafa Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının geçmişi hatırlatırken, geleceğe dair büyük bir sorumluluk yüklenilmesi gerektiğini de gösterdiğinin altını çizdi.

2023’ten itibaren, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru yol alınacağını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu törende, şiirler ve kompozisyonlar seslendirildi, çeşitli spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Safranbolu Jandarma Komando Merkez Eğitim Komutanlığı personelinin gösteri sunduğu kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

Antalya

Antalya’da Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen törende, Vali Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, askeri araç üzerinde vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, Türkiye için oldukça önemli olan bu günde, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve spor gösterilerinin yapıldığı program, geçit töreniyle sona erdi.

Muğla

Muğla’daki tören, Atatürk Stadyumu’nda Vali İdris Akbıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, vatandaşların bayramını tebrik etmesiyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Akbıyık, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünü kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı.

Programda Muğla İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu gösteri gerçekleştirdi. Vatandaşlar gösteriyi ayakta alkışladı.

Program tören geçişiyle sona erdi.

Burdur ve Isparta

Burdur’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz törene katılan askerleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Vali Öksüz, yaptığı konuşmada, istiklalden istikbale Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlu olmasını diledi.

Tören, halk oyunları, mehteran, cimnastik gösterilerinin ardından geçiş töreniyle son buldu.

Teke Yöresi’nin Yörük köylerinden biri olan Aziziye köyünde yaşayan vatandaşlar da geçiş törenine kağnı arabasıyla katılarak “Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk” yazılı pankart taşıdı.

Isparta’da Valilik önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende, Isparta Valisi Aydın Baruş, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Kahraman ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tören birliklerini selamladı.

Etkinlik, Isparta Belediyesinin Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından tören geçişiyle son buldu.

Samsun

Tören, Valilik binasındaki Yaşayan Atatürk Salonu’nda Vali Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in tebrikleri kabulü ile başladı.

Vatandaşların ellerindeki Türk bayraklarıyla yoğun katılım gösterdiği törenler Fuar Caddesi Kurtuluş Yolu üzerinde gerçekleştirildi.

Vali Tavlı, tarih boyunca birçok büyük devlet kurmuş ve medeniyet inşa etmiş olan aziz Türk milletinin her daim barışı, huzuru, kardeşliği, hoşgörüyü, adaleti ve inançlara saygıyı tesis ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından Kavak Jandarma Bölüğü tarafından gösteri sunuldu.

Okulların hazırladığı halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu, askeri bando eşliğinde kurumlar tören geçişi yaptı.

Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında denizde de tören geçişi yapıldı.

Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışını temsil eden Tütün İskelesi’nde Sahil Güvenlik ekipleri helikopter ve botlarla arama kurtarma gösterisi yaptı. Gösteride ekipler boğulan bir vatandaşı insansız deniz aracı ile tespit ederek helikopterle kurtardı.

Kurtarmanın ardından helikopterde bayrak açıldı.

Samsun Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekiplerine bağlı balık adamlar da denizde Türk bayrağı açtı.

Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla süslenen Sahil Güvenlik gemileri, deniz polisleri botları, römorkörler, balıkçı gemileri, tekneler, yelkenliler ile yatlar sahilde geçiş yaptı.

Törene, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Bursa

Bursa’da Heykel Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın vatandaşları selamlamasıyla devam etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, törende, kadim Türkiye coğrafyasını vatan kılarak Cumhuriyet’i, armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından, araç trafiğine kapatılan Heykel Caddesi’ndeki tören alanında, folklor gösterileri, kılıç kalkan oyunu, mehteran takımı gösterileri ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Törene, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir

Atatürk Bulvarı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Orgeneral İsmail Güneykaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in vatandaşları selamlamasıyla devam etti. Daha sonrda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Törende, halk oyunları oynandı, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Birlikleri, “Tüfekli Hareketler” gösterisi gerçekleştirdi.

Etkinlik, uçak ve tören geçişinin ardından son buldu.

Törende, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, askeri erkan, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı.

Balıkesir

Balıkesir’de kutlamalar, Vali İsmail Ustaoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Kuvayi Milliye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu. Program, gaziler, öğrenciler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinden oluşan kortejin geçişiyle tamamlandı.

Vali Ustaoğlu, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kutlama töreninin Balıkesir’e yakışan bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünün Balıkesir’de büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

Yılmaz, ilçelerle birlikte son bir haftadır cumhuriyet programları gerçekleştirdiklerini anlatarak, “İlimizin her yerinde farklı etkinlikler yapıyoruz, coşkuyla kutluyoruz, yaşasın Cumhuriyet.” diye konuştu.

Çanakkale

Çanakkale Kordonboyu’nda resmi geçit töreni düzenlendi.

Tören, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Biçen’in askerlerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Vali Aktaş’ın konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığına bağlı askerler gösteri düzenledi. Tören, Mehteran gösterisi ve kortej geçişinin yapılmasıyla sona erdi.

Çanakkale Boğazı’nda ise Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı gemiler su gösterisi yaptı, yelken kulüplerinde eğitim gören öğrenciler de denizdeki kutlama etkinliklerine katıldı.

Kütahya

Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen tören, Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş ve Belediye Başkanı Alim Işık’ın, halkı selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Işın, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in birlik ve beraberliğin en önemli belirtisi olduğunu söyledi..

Tören, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile öğrencilerden oluşan koronun Tugay Bandosu eşliğinde şarkı ve marşlar seslendirmesiyle sona erdi.

Yalova

Yalova’da Valilik makamında tebriklerin kabulüyle başlayan kutlama programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle devam etti.

Valilik önünden hareket eden İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma komando timinin silahlı hareketlerle meydana gelişi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Program, Vali Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Albay Cenk Topuz ve Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un alandakilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.

Eğitim uçaklarının gösteri uçuşunun ardından kutlama programı, halk oyunları gösterisi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Bilecik

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Subaşı ve Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Valilikte tebrikleri kabul etti.

Şeyh Edebali Üniversitesi Stadyumu’nda devam eden törende, Aygöl ve Subaşı ile Ertekin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Aygöl, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in ilanının, sadece bir yönetim şekli değişikliği ya da yeni bir rejimin ilanı olmadığını kaydetti.

Törene, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Amasya

Cumhuriyet’in doğum belgesi “Amasya Tamimi”nin yayımlandığı Amasya’daki törenler, Yavuz Selim Meydanı’nda yapıldı.

Vatandaşlar, Cumhuriyet’in 100. yılında meydanı ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdu.

Yavuz Selim Meydanı’ndaki törene, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Amasya milletvekilleri Haluk İpek, Reşat Karagöz katıldı.

Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Belediye Başkanı Bayram Çelik’in vatandaşların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kutlama programı resmi geçit törenin ardından son buldu.

Çorum

Çorum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Zülkif Dağlı, makamında tebrikleri kabul etti.

Dağlı, Kadeş Barış Meydanı’ndaki törende Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile birlikte vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende halk oyunları, mehter takımı ve cimnastik gösterileri sunuldu.

Törende ayrıca Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle Çorum Belediyesince 100 kişiyle “Çorum Halayı” gösterisi sunuldu.

Tören, kortej geçişiyle son buldu.

Tokat

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende halk oyunları, mehter ve cimnastik gösterileri sunuldu.

Törende, 15’li elbisesi giyerek ata binen öğrenciler ilgi odağı oldu.

Tören, kortej geçişiyle sona erdi.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Dallı, konuşma yaptı.

Ardından halk oyunları ve spor kulüpleri gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu. Müzik dinletisinin ardından Kastamonu İl Jandarma Arama Kurtarma ekipleri bir otelin çatısından iple inerken Türk bayrağı açtı.

Kastamonu Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı Gösteri Birliğince sunulan zeybek oyunu ise vatandaşların beğenisini topladı. Ekipler daha sonra silahlı ve silahsız gösteriler de sundu.

Tören, kortej geçişiyle sona erdi.

Çankırı

Çankırı Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen tören, Vali Mustafa Fırat Taşolar, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük’ün vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Taşolar, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra öğrenciler şiirler okudu, Cumhuriyet’in 100. yılında 100 yaran gösterisi sunuldu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Topluluğu gösteri sundu, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığınca silahlı gösteri yapıldı.

Tören, kortej geçişiyle sona erdi.

Sinop

Sinop’ta İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, Vali Mustafa Özarslan ve Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Özarslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Özarslan’ın konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ile halk oyunları grupları gösteri gerçekleştirdi.

Tören, kortej geçişinin ardından sona erdi.

Diyarbakır

Diyarbakır’da Valilik önünde düzenlenen törende, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, alandaki vatandaşları ve askeri birlikleri selamladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Vali Su, Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Törende, Büyükşehir Belediyesi bando takımı bir konser verdi, halk oyunları ekibi gösteri sundu, öğrenciler şiirler okudu.

Tören birliklerinin geçişi sırasında helikopterler de uçuş yaptı.

Bisiklet turu düzenlendi

Kentteki kutlamalar kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince “29 Ekim Türkiye Yüzyılı” temasıyla bisiklet turu düzenlendi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Kent Meydanı’nda bir araya gelen bisiklet tutkunları Vali Ali İhsan Su’nun start vermesiyle Mahabat Bulvarı’na kadar Türk bayrakları eşliğinde pedal çevirdi.

Etkinlik boyunca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yol güvenliği alındı.

Elazığ

Elazığ’da Zübeyde Hanım Caddesi’nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Ömer Toraman, burada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı’nda ortaya konulan millet iradesinin, azmin, kararlılığın, ferasetin, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando ekipleri gösteri sundu. Ardından Elazığ Belediyesi mehteran takımı ve folklor ekibi gösteri sundu, şiirler okundu, kortej geçişi yapıldı.

Batman

Batman’da Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Turgut Özal Bulvarı’nda tören düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Daha sonra Vali Canalp ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, alandaki vatandaşları selamladı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende Vali Canalp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlu olmasını diledi.

Daha sonra kentte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin düzenlendiği alan üzerinde F16 savaş uçakları gösteri uçuşu yaptı.

Şırnak

Şırnak’ta kutlamalar Vali Cevdet Atay’ın, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende, Vali Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, alandaki vatandaşları selamladı.

Törende konuşan Vali Atay, 100 yıl önceki ruhu canlı tutarak, milli birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Etkinlik, resmi geçit töreni ile sona erdi.

Siirt

Siirt’teki kutlamalar, Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya’nın Valilik binası girişinde tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam eden törende, İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan Vali Kızılkaya, Cumhuriyet’in yeniden dirilişin sembolü olduğunu söyledi.

Okunan şiirler ve halk oyunları gösterisiyle süren etkinlikte, tekvandocular gösteri, müzik grubu ise dinleti sundu.

Programda, “Demokrasi ve Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Alanda uçuş yapan Jandarma Genel Komutanlığına ait S-70 ve ATAK helikopterleri katılımcıları selamladı.

Etkinlik, resmi geçit töreniyle sona erdi.

Mardin

Mardin’de, 21 Kasım Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, törende, 100 yıl önce genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle şanlı bir mücadele verilerek vatanın korunup, düşman işgalinden kurtarıldığını anımsattı.

Programda, şiirler okundu, halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

Bingöl

Bingöl’de Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törende, atletizm yarışmaları yapıldı, öğrenciler şiirler okudu, karate, tekvando ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.