CUMHURBAŞKANI MAAŞI DÖVİZE ENDEKSLİ OLSUN  

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2005 senesinde TL’den 6 sıfır attık halkımıza kolaylık olsun diye. Biliyorsunuz sıfırları atınca bir milyon TL, 1 TL olmuştu. Kafası çalışanlar için bunun gerçekte hiçbir kazanımı olmadı. Sadece toplama çarpma yaparken kolaylaştı, birde konuşurken 6 harf eksik söylemeye başladınız. Gerçi bu konuda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha net bir açıklama yapmıştı geçmişte.

“Tuvalete 1 milyon liraya gidiyorduk, nasıldı o günler, 6 sıfırı attık, 1 milyonluk tuvalet 1 liraya düştü”

Bana sorarsanız sevinilecek bir şey yoktu ortalıkta. Tuvalet bir TL olunca sizin asgari ücretteki sıfırlar yerinde durabilseydi sorun kalmazdı.

Yani aynı asgari ücrete, aynı tuvalette, yine aynı miktarda “ediyorsanız “sonuç değişmemiştir.

Aynı asgari ücretle, daha fazla tuvalete gittiğinizde durumlar düzelmiştir.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık bir milyonluk tuvalete 1 TL ile gidebileceksiniz. İş bilenin kılıç kuşananın “dediğinde gerçi biraz kafam karışmıştı o günlerde.

İş bilme ile bu işin ne alakası vardı diyerek bugün bile düşünürüm. Şifreli bir mesaj mı veriyor diye bir TL ile girdiğim tuvalette sabaha kadar düşündüğüm oldu.

Bizim kafamız fazla çalışmaz fakat ben size birkaç örnek vermek istiyorum.;

Paradan 6 sıfır atıldığında 1 Euro, yaklaşık 1,8 TL ediyordu. Yazı yayına girinceye kadar değişmemişse, 1 Euro artık 9,09 TL ediyor.

Şimdi noktayı koyalım. 15 senede döviz bazında 5 kat fakirleşmiş Memleket. Bugün kazandığınız para ile kaç kere tuvalete gidersiniz bilemem fakat, eskisi kadar karnınızın doymayacağı kesin. Gerçi az yersek, az tuvalete gider çok kazanırız diyenler çıkabilir. Onlara sözüm yok. Yediğinden kaybedip, az harcayıp “saçtığından” kazanmanın hesabını yapar olduk!

2005 yılında asgari ücret 488 milyon ise, ondanda altı sıfır atıp 488 TL demenin “saçarken “ne tür bir fayda sağlayacağını henüz çözmüş değilim.

Peki bu durumda AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, dövizle maaş alırsa Devlete nasıl bir faydası olacak bunu da açıklayalım.

31 Mart 2020, AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı ERDOĞAN bir açıklama yapıyor;

“Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum.”

İşte asıl meselede burada. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşını bağışladı ve kısmetse önümüzdeki ay kendi cebine de para girmeye başlayacak. Fakat bağışı yaptığında 6,56 TL olan Dolar kuru bu yazı yayına girene kadar değişmezse eğer 7,75 TL oldu.

Erdoğan 7 maaşını verene kadar yaklaşık olarak %20 değer kaybetti TL. Peşin olarak ödese idi bu para ile daha büyük işler yapılabilirdi.

İşte buradan yola çıkarak, Cumhurbaşkanına Döviz ile maaş verilmesinin acilen Meclis gündemine getirilmesini talep ediyorum. Ya da kredi çekip yardımı peşin ödensin. Kimse Devleti zarara uğratmasın.

Maaşını bilsem daha kolay örnekler verebilirdim.

Mart ayında tuvalet kaç paraydı, 7 ayda ne olmuş!

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.