Cumhur İttifakı’nın adayı Altınok vaatlerini açıkladı, maliyete değinmedi

Cumhur İttifakı’nın adayı Altınok vaatlerini açıkladı, maliyete değinmedi

ABONE OL
01:16 - 26/02/2024 01:16
Cumhur İttifakı’nın adayı Altınok vaatlerini açıkladı, maliyete değinmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AK Parti ile MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak adayı Turgut Altınok, başkentte son dönemde tartışma konusu olan kira artışlarıyla ilgili çözümünü yeni konut inşaat etmek olarak duyurdu ve beş yeni metro hattı inşa edeceğini söyledi ancak maliyetini nasıl karşılayacağını açıklamadı.

Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Altınok, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısı’nda başkenti yakın geçmişte 25 yıl boyunca kendi partisince yönetilmesine değinmedi.

Ankara’nın büyükşehirden büyük bir kasabaya dönüştüğünü söyleyen Altınok, başkentteki her türlü olumsuzlukla ilgili son beş yıldır yönetimdeki CHP’li Mansur Yavaş yönetimini eleştirdi.

Altınok, CHP yönetiminde olması nedeniyle ABB’ye, Cumhurbaşkanlığı’nca kredi alımı engellemesi yapılması, metro projesine destek verilmemesi gibi Yavaş’ın gündeme getirdiği konulara yanıt vermedi.

Eşi Süreyya Altınok ve torunlarıyla birlikte sahnede herkesi selamlayan Altınok, projelerini tanıtmadan önce salonda mini konser verildi.

Altınok, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ankara Milletvekili Fuat Oktay’ın da katıldığı tanıtım toplantısında, Ankara’da öncelikle kentsel dönüşüme hız vereceklerini aktardı.

Altınok’un, Atatürk Orman Çiftliği’yle (AOÇ) ile ilgili “Yeniden Başkent’in parlayan yıldızı yapacağız” ifadesi ise dikkat çekti.

AK Parti döneminde Cumhurbaşkanlığı’nın AOÇ kapsamındaki alanda inşa edilmesinin yanısıra AOÇ’un parçası olan hayvanat bahçesi alanında Melih Gökçek’in Ankaralılar’a 801 milyon dolarlık maliyet yaratan Ankapark’ı inşa edilmişti.

Mansur Yavaş, Ankapark nedeniyle Ankaralılar’ın parasının çöpe atıldığını açıklamıştı.

Başkent ulaşımında metro hatları vaadinde bulundu

Ulus ve Kızılay’daki otopark gibi sorunları öncelikli çözeceklerini söyleyen Altınok, “Metro projeleri, toplu taşıma, yol genişletme, yeni kavşaklar, sinyalizasyon projeleriyle Ankaramızın trafik çilesini sonlandıracağız” derken, Yavaş’ın 2019’da vaat ettiği halde metro hattı yapamadığını gündeme getirdi.

Altınok, “Ankara, maalesef havaalanına metrosu bulunmayan tek Avrupa başkenti. İlk işlerimizden biri bu projeye başlamak olacak. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Esenboğa üzerinden Kızılay’a yeni bir metro hattı yapacağız. Ankara’nın iki yakasını birbirine bağlamak için Koru -Eryaman Devlet Mahallesi metro hattını yapacağız. Ulubey – Önder – Solfasol metrosunu da Siteler İstasyonu ile birleştireceğiz. Şehrin nüfus yoğunluğu fazla olan Ümitköy ve Batıkent’i birbirine bağlamak için Batıkent – Ümitköy metro hattını yapacağız. Ankara’mızın yeni gelişme bölgesi Ovacık’tan , Etlik, İncirli, Ayvalı, Esertepe’nin Ankara merkezle bağlantısını sağlamak için Ovacık Metro Hattı’nı yapacağız” dedi.

Altınok, bu metro hattı projeleri için maliyet tablosu, maddi kaynağı nasıl sağlayacakları gibi başlıklarda bilgi vermedi.

AK Partili Melih Gökçek döneminde ABB’nin o dönemdeki metro hattı çalışmalarını yürütememesi üzerine AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ankara’daki metro çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığı üstlenerek tamamlamıştı.

Türkiye’de son dönemde enflasyona bağlı yaşanan maliyet artışları olmasına karşın Altınok, 31 Mart’ta eğer seçimi kazanırsa özel halk otobüsü esnafı mağduriyetini gidereceğini öne sürerek, “Tüm üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız” vaadinde bulundu.

Üniversite öğrencilerine ve ihtiyaç sahiplerine maddi destekleri sıraladı

Ankara’daki 20 bin üniversite öğrencisine karşılıksız 1500 lira burs verileceği vaadini de paylaşan Altınok, “Ankaramıza 10 bin kişilik bir öğrenci yurdu yapacağız. 10 bin öğrencimize de düşük kiralı konut yapacağız. Ankara’daki 23 üniversitede merkez kampüslerine kurulacak ikram araçlarıyla ücretsiz çay, kahve, çorba, sandviç dağıtacağız. Tüm üniversite öğrencilerine kuracağımız ‘Anne Yemeği Lokantaları’ ile ücretsiz sıcak akşam yemeği ikram edeceğiz” açıklaması yaptı.

Sosyal refah desteğine ihtiyacı olanlar için “Ankart” hizmeti getireceklerini anlatan Altınok, “Sosyal refah statüsündeki emeklilerimizin Ankart’ına her ay 5 bin lirayı yatıracağız. Sosyal refah desteği kapsamındaki vatandaşımızın Ankart’ına 400 lira değil 2 bin 500 lira yatıracağız. Sosyal refah desteği kapsamındaki vatandaşımızın Ankart’ına kış aylarında 4 ay bin lira yatıracağız” dedi.

Öğrencilere ayda bir sinema ve tiyatro biletini ücretsiz yapacaklarını anlatan Altınok, “50 bin öğrencimizin Ankart’ına uluslararası oyun platformlarında kullanmak üzere 500 lira yükleyeceğiz” vaadinde de bulundu.

İlköğretimdeki 400 bin öğrenciye süt ve kahvaltı verilmesi

Ankara’daki tarımı desteklemek amacıyla çiftçilerden ve hayvancılık sektöründen alım yapılacağını anlatan Altınok, bu kapsamda ilköğretimdeki 400 bin öğrenciye ilk öğün süt ve kahvaltı desteği vereceklerini paylaştı.

Ayrıca 250 bin öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunacaklarını, her sene 100 bin genci Çanakkale’ye göndereceklerini, tüm ilçelere ücretsiz lunaparklar açacaklarını söyleyen Altınok, 100 tane yeni kreş ve bakım evi vaadini de aktardı.

VOA tarafından geçilen Cumhur İttifakı’nın adayı Altınok vaatlerini açıkladı, maliyete değinmedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhur İttifakı’nın adayı Altınok vaatlerini açıkladı, maliyete değinmedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhur İttifakı’nın adayı Altınok vaatlerini açıkladı, maliyete değinmedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.