“Çok hasta 31 bebek Şifa Hastanesi’nden tahliye edildi”

“Çok hasta 31 bebek Şifa Hastanesi’nden tahliye edildi”

ABONE OL
21:40 - 20/11/2023 21:40
“Çok hasta 31 bebek Şifa Hastanesi’nden tahliye edildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), “çok hasta” 31 prematüre bebeğin Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa’dan tahliye edildiğini ve güvenli bir şekilde güneydeki başka bir hastaneye nakledildiğini açıkladı.

Sağlık yetkilileri, bebeklerin Mısır’a götürüleceğini bildirdi. Çok sayıda diğer ağır yaralı hasta ise İsrail güçlerinin kampüse girmesinden günler sonra hala hastanede mahsur.

Şifa Hastanesi’ndeki yenidoğanların kaderi, doktorların bebekleri sıcak tutmaya çalıştığını gösteren görüntülerin yayınlanmasının ardından tüm dünyanın dikkatini çekmişti. İsrail güçleri hastane dışında Filistinli militanlarla çatışırken elektrik kesintisi kuvözleri ve diğer ekipmanları devre dışı bırakmıştı. Gıda, su ve tıbbi malzemeler de tükenmişti.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “çok hasta” bebeklerin altı sağlık çalışanı ve 10 personel aile üyesiyle birlikte tahliye edildiğini söyledi.

Tedros, Filistin Kızılay’ına ait ambulanslarla götürülen bebeklerin Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde bir hastanede acil bakım gördüklerini kaydetti.

Şifa Hastanesi’ni dün ziyaret eden bir Dünya Sağlık Örgütü ekibi, bebekler, ağır enfekte yaraları olanlar ve omurilik yaralanmaları nedeniyle hareket edemeyenler dahil 291 hastanın hala orada olduğunu bildirdi. Gazze hastaneleri müdürü Mohamed Zaqout’a göre dört bebek ziyaretlerinden önce öldü.

WHO, yerinden edilmiş olanlar, hareket edebilen hastalar ve sağlık personeli dahil yaklaşık 2 bin 500 kişinin Cumartesi sabahı Şifa Hastanesi’nden ayrıldığını söyledi.

Hastaneden ayrılamayan hastalarla birlikte ise 25 sağlık personelinin kaldığı belirtildi.

Şifa’yı bir ölüm bölgesi olarak tanımlayan WHO, ekiplerin konuştukları hastalar ve sağlık personelinin, güvenlikleri ve sağlıkları konusunda dehşet içinde olduklarını ve tahliye için yalvardıklarını kaydetti.

İsrail uzun süredir Hamas’ın Şifa’nın içinde ve altında geniş bir komuta merkezi bulundurduğunu iddia ediyor. Bu iddia, Hamas’ın sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı yönündeki daha geniş çaplı suçlamasının bir parçası.

Hamas’ın altı hafta önce İsrail’in güneyine düzenlediği ve 1200’den fazla kişiyi öldürdüğü saldırının ardından İsrail ordusu, örgütü ortadan kaldırmayı amaçladığı operasyonunda, hastaneyi kilit bir hedef olarak görüyor.

Hamas ve hastane personeli iddiaları reddediyor ve İsrail’in sivilleri pervasızca tehlikeye attığını savunuyor. İsrail saldırılarında binlerce kişi öldü ve kuşatma altındaki bölgede ciddi gıda, su, ilaç ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor.

Hastanede konuşlanan ve günlerdir hastaneyi arayan İsrail askerleri silah ve diğer mühimmat bulduklarını söyledi ve gazetecilere bir tünel girişini gösterdi. İsrail’in bulguları bağımsız olarak doğrulanamadı.

VOA tarafından geçilen “Çok hasta 31 bebek Şifa Hastanesi’nden tahliye edildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Çok hasta 31 bebek Şifa Hastanesi’nden tahliye edildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Çok hasta 31 bebek Şifa Hastanesi’nden tahliye edildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.