Çin’den Saatte 600 Kilometre Hız Yapabilen Tren

Çin’den Saatte 600 Kilometre Hız Yapabilen Tren

ABONE OL
10:28 - 21/07/2021 10:28
Çin’den Saatte 600 Kilometre Hız Yapabilen Tren
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin saatte 600 km hıza ulaşabilen bir tren ürettiğini açıkladı. Haber devlet medyasında yer aldı.

Trenin hız denemesi Çin’in Kingdao eyaletinde yapıldı. Tren dünyanın karada en hızla hareket eden taşıtı olma ünvanını ele geçiriyor.

Elektro manyetik güçle hareket eden tren raylar üzerinde ilerlerken manyetik etki nedeniyle raylarla arasında bir temas bulunmuyor.

Çin bu teknolojiyi yaklaşık 20 senedir kullanıyor. Şangay şehrinde havalimanıyla yakındaki bir kasaba arasında elektromanyetik tren hattı bulunuyor.

Çin’de şu an herhangi iki şehir ya da kasaba arasında elektro manyetik tren hatları bulunmuyor. Ancak bu konuda çalışmalar başlamış durumda.

Sistemin kullanılmaya başlaması halinde arasında bin km mesafe bulunan Pekin ve Şangay şehirleri arasındaki ulaşım 2,5 saate kadar inecek.

Iki şehir arasındaki seyahat şu an uçakla 3, hızlı trenle 5,5 saat sürüyor. Japonya ve Almanya gibi ülkeler de elektro manyetik trenler üzerinde çalışmalar yürütüyor.

VOA tarafından geçilen Çin’den Saatte 600 Kilometre Hız Yapabilen Tren haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’den Saatte 600 Kilometre Hız Yapabilen Tren haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’den Saatte 600 Kilometre Hız Yapabilen Tren haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.