Çin’de Düşen Uçağın Kara Kutusu Aranıyor

Çin’de Düşen Uçağın Kara Kutusu Aranıyor

ABONE OL
14:09 - 22/03/2022 14:09
Çin’de Düşen Uçağın Kara Kutusu Aranıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dün Çin’de düşen yolcu uçağından sağ kurtulanların olabileceğine dair umutlar azalırken uçağın kara kutusunu arama çalışmaları da sürüyor. China Eastern Airlines şirketine ait yolcu uçağı dün içerisindeki 132 kişiyle birlikte Guangxi’deki dağlık alanda düşmüştü.

Boeing 737-800 tipi uçağın parçaları dağlık alanda geniş bir bölgeye yayılırken uçağın düştüğü alanda orman yangını çıktı. Çin medyası, uçağın düştüğü alanda yolcular ve mürettebata ait yanmış eşyalar ve kimlikler bulunduğunu haber veriyor.

Kunming şehrinden Guangzhou şehrine seyahat eden uçağın iniş için alçalma sürecinde aniden irtifa kaybederek dağlık alanda düştüğü bilgisi bulunuyor.

Sosyal medyada uçağın hızla irtifa kaybettiğini ve düştüğünü gösteren bazı videolar ortaya çıktı.

Yetkililer kazadan sağ kurtulan olmadığını tahmin ediyor. Ormanlık alandaki kaza bölgesine daha kolay ulaşım sağlanması için iş makineleriyle yol açılmaya çalışılıyor.

Güvenlik güçleri kaza bölgesine gazetecilerin yaklaşmasına izin vermiyor. Kazanın sebebinin tespit edilmesi için uçağın kokpit ses kayıtlarını ve teknik verilerini kaydeden kara kutusunun bulunması bekleniyor.

Çin, Amerikan uçak üreticisi Boeing’in uçaklarını dünyada en çok kullanan ülkelerin başında geliyor. Boeing’in en güvenilir uçaklarından biri olarak bilinen 737-800 serisi tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan yolcu uçaklarından biri olarak biliniyor. Havacılık konusunda iyi bir geçmişe sahip olan Çin’de en son uçak kazası 12 yıl önce olmuş, iniş anında düşen bir uçakta bulunan 96 yolcudan 44’ü hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Çin’de Düşen Uçağın Kara Kutusu Aranıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’de Düşen Uçağın Kara Kutusu Aranıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’de Düşen Uçağın Kara Kutusu Aranıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.