Çin Brezilya’ya Corona Virüsü Aşısı Yolladı

Çin Brezilya’ya Corona Virüsü Aşısı Yolladı

ABONE OL
14:54 - 19/11/2020 14:54
Çin Brezilya’ya Corona Virüsü Aşısı Yolladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin’de geliştirilen yeni Corona virüsü aşıları, Brezilya’ya gönderildi. Aşıların Çin’den Brezilya’ya taşınması işlemini Türk Hava Yolları gerçekleştirdi.

Tüm dünyayı saran Corona virüsü salgını konusunda aşı geliştirme konusundaki yarış devam ediyor. Çin, Almanya, Amerika ve Rusya aşı çalışmasında önde gelen ülkeler.

Bu çerçevede Çinli bilimadamları tarafından geliştirilen yeni tip Corona virüsü aşısı, Çin tarafından Brezilya’ya gönderildi. Özel soğutma sistemlerine sahip 7 adet konteynere yüklenen aşılar, Türk Hava Yolları’na ait kargo uçaklarına yüklenerek Pekin’den, İstanbul aktarmalı olarak Güney Amerika’nın en büyük kenti olan Sao Paulo’ya ulaştırıldı.

Türk Hava Yolları yetkilileri salgın sürecinde ilaç taşımak ve devamında geliştirilen aşıların dünya genelinde nakliyesini sağlamak amacıyla mevcut soğuk zincir kapasitesinin arttırıldığını belirtti.

Şirketin aşı, ilaç ve ısı kontrollü yük taşımacılığında artan talebe cevap verebilmek için ilave 1200 m2 alana sahip ısı kontrollü akıllı bir depoyu devreye aldığı, ayrıca soğuk zincir taşımalarına yönelik kapasitesini yüzde 30 arttırdığı belirtildi. THY, aylık olarak 25 bin ton aşı ve benzeri tıbbi malzemeyi taşıyabileceğini ifade ediyor.

Üretilen aşıların soğuk zincir içerisinde taşınması ve ülkeler arasında transfer edilmesi ve saklanması ciddi önem taşıyor. Özellikle Pfizer ve BioNtech tarafından geliştirilen aşının -70 derecede saklanması zorunluluğu başta ABD olmak üzere pek çok ülkede bu yönde hazırlıkların yapılmaya başlamasına neden oldu. Aşıların transferi esnasında da soğuk zincir kurallarına uygun olarak bir yerden bir yere aktarılması gerekiyor.

VOA tarafından geçilen Çin Brezilya’ya Corona Virüsü Aşısı Yolladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin Brezilya’ya Corona Virüsü Aşısı Yolladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin Brezilya’ya Corona Virüsü Aşısı Yolladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.