Çin Biden ve Harris’i Seçim Zaferi Nedeniyle Tebrik Etti

Çin Biden ve Harris’i Seçim Zaferi Nedeniyle Tebrik Etti

ABONE OL
21:47 - 13/11/2020 21:47
Çin Biden ve Harris’i Seçim Zaferi Nedeniyle Tebrik Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de yapılan başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Joe Biden’ı tebrik eden ülkeler arasına Çin de katıldı. Çin hükümetinden Biden’ın seçimi zaferiyle ilgili bir açıklama gelmemiş olması dikkat çekiyordu.

Günlük basın brifinginde konuya ilişkin olarak açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Demokrat Partili Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris’i tebrik etti.

Wenbin, açıklamasında, Çin’in Amerika halkının tercihlerine saygı gösterdiğini belirtirken, “Biden ve Harris’i tebrik ediyoruz. Aynı zamanda bu seçim sonucunun Amerikan yasalarına ve prosedürlerine göre belirleneceğini de anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Böylece Çin, Biden’ın seçimi kazandığının belli olmasının ardından neredeyse bir hafta sonra bir kutlama mesajı yayınlamış oldu. Biden’ın seçim zaferini ilk tebrik edenler arasında Yunanistan ve Mısır liderleri yer almıştı. 2016 Başkanlık seçimlerinde Çin lideri Xi Jinping, seçim gecesinin ardından Donald Trump’a tebrik mesajını iletmişti.

VOA tarafından geçilen Çin Biden ve Harris’i Seçim Zaferi Nedeniyle Tebrik Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin Biden ve Harris’i Seçim Zaferi Nedeniyle Tebrik Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin Biden ve Harris’i Seçim Zaferi Nedeniyle Tebrik Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.