Çin Askeri Tatbikat İçin Rusya’ya Birlik Gönderecek

Çin Askeri Tatbikat İçin Rusya’ya Birlik Gönderecek

ABONE OL
22:21 - 17/08/2022 22:21
Çin Askeri Tatbikat İçin Rusya’ya Birlik Gönderecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin Savunma Bakanlığı, Rusya, Hindistan, Belarus, Moğolistan, Tacikistan ve diğer ülkelerin katılacağı ortak askeri tatbikat için Rusya’ya asker göndereceklerini açıkladı.

Bugün yapılan açıklamada, Çin’in ortak askeri tatbikatlara katılımının “mevcut uluslararası ve bölgesel durumla ilgili olmadığı” kaydedildi.

Ukrayna’ya açtığı savaşın maliyeti yüksek olan Rusya geçen ay, ‘Vostok’ (Doğu) tatbikatlarının, 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıklamıştı.

Bazı yabancı güçlerin de tatbikata katılacağı bildirilen açıklamada ülkelerin isimleri yer almamıştı.

‘Vostok’ tatbikatlarının bir benzeri en son 2018 yılında, Çin’in ilk kez katılımıyla yapılmıştı.

Çin Savunma Bakanlığı, tatbikatlara katılımının Rusya’yla yapılan yıllık işbirliği anlaşması kapsamında gerçekleşeceğini kaydetti.

Açıklamada, “Amaç, katılımcı ülkelerin orduları ile pratik ve dostane işbirliğini derinleştirmek, katılımcı taraflar arasındaki stratejik işbirliği düzeyini artırmak ve çeşitli güvenlik tehditlerine yanıt verme yeteneğini güçlendirmek” denildi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, iki ülke arasında giderek yakınlaşan ilişkiler kuruyor.

Rusya 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmeden önce Pekin ve Moskova arasında ‘sınırsız’ ortaklık anlaşması yapıldığı açıklanmıştı.

Ancak Amerikalı yetkililer, Çin’in ABD öncülüğünde Rusya’ya karşı getirilen yaptırımları delme girişiminde bulunduğunu ya da Rusya’ya askeri teçhizat sağladıklarını görmediklerini bildirmişti.

Tatbikatın yapılacağı Rusya’nın doğusundaki askeri bölge, Sibirya’nın bazı kesimlerini de içeriyor. Bölgenin komuta merkezi, Çin sınırındaki Habarovsk’ta bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Çin Askeri Tatbikat İçin Rusya’ya Birlik Gönderecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin Askeri Tatbikat İçin Rusya’ya Birlik Gönderecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin Askeri Tatbikat İçin Rusya’ya Birlik Gönderecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.