Cidde’deki Mezarlık Saldırısını IŞİD Üstlendi 

Cidde’deki Mezarlık Saldırısını IŞİD Üstlendi 

ABONE OL
09:39 - 13/11/2020 09:39
Cidde’deki Mezarlık Saldırısını IŞİD Üstlendi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Müslüman olmayanların defnedildiği bir mezarlıkta meydana gelen patlamayı IŞİD üstlendi, ancak bunu destekleyecek delil sunmadı. Kentte meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu açıklanmıştı.

Mesaj uygulaması Telegram’daki resmi hesabından açıklama yapan IŞİD, ‘‘askerlerinin’’ Çarşamba günü mezarlıkta el yapımı bir bombayı sakladıklarını daha sonra bombanın ‘‘Haçlı ülkelerinin temsilcileri’’ toplandığı sırada patlatıldığını belirtti.

18 Ekim’de IŞİD’in bir sözcüsü örgütün destekçilerine Suudi Arabistan’da batılıları, petrol boru hatlarını ve ekonomik altyapıyı hedef almaları çağrısı yapmıştı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, saldırının ardından yaptığı açıklamada ülkesinin güvenliğini ve istikrarını tehdit edenlere karşı ‘‘demir yumrukla’’ mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Perşembe günü Cidde’deki mezarlık saldırısından önce de kimliği belirsiz kişiler Hollanda’daki Suudi Arabistan büyükelçiliği binasına ateş açmıştı. Olayda yaralanan olmamıştı.

29 Ekim’de de bugünkü saldırının meydana geldiği bölge yakınlarında bulunan Fransız konsolosluğunda bir güvenlik görevlisini bıçaklı saldırıda yaralayan Suudi Arabistan vatandaşı yakalanmıştı.

Bu olayın öncesinde, Paris’te derste Hz. Muhammed’in karikatürlerini gösteren bir öğretmen Çeçen kökenli bir kişi tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.

Fransız yetkililer karikatürlerin derste gösterilmesini ifade özgürlüğü hakkı olarak değerlendirdiklerini belirtmiş, Suudi Arabistan ise Hz. Muhammed karikatürlerinin kullanılmasını kınamış ancak diğer Müslüman ülkelerin Fransız mallarına ambargo uygulanması çağrılarına katılmaktan kaçınmıştı.

VOA tarafından geçilen Cidde’deki Mezarlık Saldırısını IŞİD Üstlendi  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cidde’deki Mezarlık Saldırısını IŞİD Üstlendi  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cidde’deki Mezarlık Saldırısını IŞİD Üstlendi  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.