Cidde’de Yabancı Diplomatların Katıldığı Törende Patlama

Cidde’de Yabancı Diplomatların Katıldığı Törende Patlama

ABONE OL
09:16 - 12/11/2020 09:16
Cidde’de Yabancı Diplomatların Katıldığı Törende Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Fransa Konsolosluğu’nun düzenlediği Birinci Dünya Savaşı anma töreninde patlama meydana geldi. Fransa Suudi Arabistan’daki vatandaşlarına teyakkuzda olmaları çağrısında bulundu.

Cidde’de Müslüman olmayanların defnedildiği mezarlıkta meydana gelen patlama son birkaç hafta içinde meydana gelen ikinci güvenlik olayı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, saldırının Cidde’de yabancı ülkelerin büyükelçilik yetkililerinin katıldığı bir törende meydana geldiğini belirtti.

Yunan bir yetkili de Reuters’a yaptığı açıklamada, patlamada yaralanan dört kişi arasında bir Yunan vatandaşının olduğunu söyledi.

Mekke Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırıda Yunanistan konsolosluğu çalışanı ve Suudi bir güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi sahibi olan bir kaynak, saldırının Avrupa Birliği ve diğer ülkelerden gelen heyetlerin katıldığı anma etkinliği sırasında gerçekleştiğini ve etkinliğin Fransa Büyükelçiliği tarafından düzenlendiğini belirtti.

29 Ekim’de bugünkü saldırının meydana geldiği bölge yakınlarında bulunan Fransız konsolosluğunda bir güvenlik görevlisini bıçaklı saldırıda yaralayan Suudi Arabistan vatandaşı saldırgan yakalanmıştı.

Bu olayın öncesinde, Paris’te derste Hz. Muhammed’in karikatürlerini gösteren bir öğretmen Çeçen kökenli bir kişi tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.

Fransız yetkililer karikatürlerin derste gösterilmesini ifade özgürlüğü hakkı olarak değerlendirdiklerini belirtmiş, Suudi Arabistan ise Hz. Muhammed karikatürlerinin kullanılmasını kınamış ancak diğer Müslüman ülkelerin Fransa’ya karşı adım atılması çağrılarına katılmaktan kaçınmıştı.

VOA tarafından geçilen Cidde’de Yabancı Diplomatların Katıldığı Törende Patlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cidde’de Yabancı Diplomatların Katıldığı Törende Patlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cidde’de Yabancı Diplomatların Katıldığı Törende Patlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.