“CHP’liyim ama CHP doğru adayları belirleyemedi”

“CHP’liyim ama CHP doğru adayları belirleyemedi”

ABONE OL
14:31 - 14/02/2024 14:31
“CHP’liyim ama CHP doğru adayları belirleyemedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Beşiktaş’tan bağımsız belediye başkan adayı olan Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) kurucusu ve eski başkanı Nasuh Mahruki, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Beşiktaş belediye başkan aday adayı olan Mahruki, aday gösterilmeyince CHP’den istifa ederek bağımsız aday olmaya karar verdi.

VOA Türkçe’ye “afet dirençli ve güvenli bir Beşiktaş için” aday olduğunu aktaran Mahruki, “Halka hizmet için belediyecilik yapacağız ve Beşiktaş’ı en kısa sürede Türkiye’nin en mutlu, en huzurlu, en güvenli ilçesi haline getireceğiz” dedi.

Beşiktaş’ta seçim çalışmalarını takip eden VOA Türkçe muhabirinin sorularını yanıtlayan Mahruki, halkta değişim beklentisi olduğu için CHP’nin genel başkanını ve ekibini değiştirdiğini ancak yerel seçimlerde aday belirleme sürecine bakıldığında partide değişen hiçbir şey olmadığı eleştirisinde bulundu.

Mahruki, “Yerel yönetimdeki adaylara baktığımızda halkın talep ettiği değişimin hayata geçirilmediğini görüyoruz. Ve bunu maalesef sadece Beşiktaş’ta değil, başka belediyelerde de yaptılar. Mesela Hatay’da çok büyük sorunlara yol açtı. İzmir’de aynı şekilde. Dolayısıyla CHP’nin maalesef kimi çok önemli yerlerde doğru aday belirleyemediğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Bu yerel seçimler bir kırılma noktası olacak”

Türkiye siyasetinde gerçek anlamda değişimin kendisi gibi bağımsız adaylar sayesinde geleceğini savunan Mahruki, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yerel seçimler bir kırılma noktası olacak. AK Parti de güç kaybedecek, CHP de güç kaybedecek. Ne kadar kaybedeceklerini bilmiyorum ama ikisi de güç kaybedecekler. Çünkü vatandaşın isteklerine, dileklerine kulaklarını tıkamış durumdalar.”

“Beşiktaş’ta yüzde 95 ‘Nasuh’ diyor”

Beşiktaş halkının ilgisi ve sevgisi nedeniyle bağımsız aday olduğunu belirten Mahruki, “Halkın, benim adımı duyduğu zamanki ilgisi, teveccühü, desteği vardı. Biraz da Beşiktaşlı komşularımdan aldığım destek ve güven de bağımsız aday olma kararımı pekiştirdi. Zaten sonuna kadar bu mücadeleye devam edecektim. Ama aday gösterilmediğim andan itibaren aldığım telefonlar, mesajlar, beni çok mutlu etti. Aday olduğumu duyan herkes, yani seçmenin yüzde 90-95’i benim adımı söylüyor” ifadelerini kullandı.

“Kazandıktan sonra da tekrar yine CHP ile yoluma devam etmek istiyorum”

Hâlâ CHP’li olduğunu vurgulayan Mahruki, bağımsız seçildiğinde de herkesle uyum içinde çalışabileceğini belirtti. Mahruki, şunları söyledi:

“Hayatım boyunca CHP’den başka kimseye oy vermedim. Kazandıktan sonra da tekrar yine CHP ile yoluma devam etmek istiyorum. Aynı değerlere inanan bir insanım, tıpkı Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri gibi, CHP’nin kuruluş ilkeleri gibi. Yani benim kazanmam, CHP’den kopartmayacak burayı. Hepimiz CHP’liyiz. Halk da bunu görüyor ve biliyor.”

Seçilmesi durumunda atacağı adımlarla ilgilide de konuşan Mahruki, şunları ifade etti:

“İlk yapacağımız şey açık ve şeffaf belediyecilik. Herkesin her şeyi kontrol edebileceği görebileceği, ihalelerin açık yapılacağı bir belediyecilik. Dolayısıyla kayıpların, kaçakların, o kötü niyetli hamlelerin yapılmasını minimuma indirecek bir açıklık göstereceğiz. Katılımcı demokrasiyi destekleyeceğiz, doğrudan demokrasi modellerini geliştireceğiz. Mahalle temsilcileriyle, site temsilcileriyle, muhtarlıklarla daha eşgüdümlü çalışarak, bütün paydaşları masada toplayacağız. Çünkü mahallenin öncelikleriyle işletmelerin, dükkân sahiplerinin öncelikleri birbiriyle çatışıyor. Rant odaklı bakıldığı zaman hep dükkân sahiplerinin çıkarları kollanacak şekilde ilerleniyor. Bu mahalleliyi mutsuz ediyor, bunu durduracağız. Buranın gerçek sahibi mahalleli, burada yaşayan insanlar.”

“Beşiktaş’ın rantını Beşiktaş halkı için kullanacağız”

Nasuh Mahruki, 30 yıllık afet, deprem, arama ve kurtarma alanındaki bilgi birikimi ve deneyimini Beşiktaş için kullanacağını kaydetti.
“Beşiktaş’ın rantını Beşiktaş halkı için kullanacak şekilde bir model geliştireceğiz” diyen Mahruki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yere aynı format uymayabilir. Çünkü burada çok değişik özellikleri olan yapılar da var. Kültür varlıkları var, tarihi varlıklar var. Boğaziçi Kanunu var. Yetki ve sorumluluk alanlarıyla da çatışmadan, yine de paydaşları uzlaştıracak şekilde masaya oturtarak Beşiktaş halkı için en iyi formülleri bulacak şekilde bu kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Ada bazlı yaptığımız takdirde birtakım avantajlar elde edebiliyoruz. Binaların arasındaki boşlukları da imara açarak, o boşluklardan yaratılacak rant sayesinde hem aşağıda daha büyük bir otopark alanına sahip olmak, hem yukarıda daha çok fazla metrekareye sahip olarak, insanların cebinden çıkmadan, belki de dairelerin metre karelerini küçültmeden bunu başarabilecek modeller geliştirmeye çalışacağız.”

Beşiktaş’ta çok büyük rant olduğu için halkın bundan olumsuz yönde etkilendiğine dikkat çeken Mahruki, örnek olarak Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisinde devam eden inşaat projesini gösterdi.

1999 Marmara Depremi’ndeki arama-kurtarma çalışmalarıyla kamuoyunun tanıdığı Nasuh Mahruki, 2016’da AKUT yönetim kurulu başkanlığından, 2019 yılında ise AKUT onursal başkanlığından istifa etmişti.

VOA tarafından geçilen “CHP’liyim ama CHP doğru adayları belirleyemedi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “CHP’liyim ama CHP doğru adayları belirleyemedi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “CHP’liyim ama CHP doğru adayları belirleyemedi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.