CHPli Tanrıkulu’nun çelengine ‘Yönetmelik’ engeli

CHPli Tanrıkulu’nun çelengine ‘Yönetmelik’ engeli

ABONE OL
23:15 - 15/11/2023 23:15
CHPli Tanrıkulu’nun çelengine ‘Yönetmelik’ engeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bırakmasına polis, yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle, engel olmak istedi. Polisle tartışan Tanrıkulu, çelengin kaldırılması halinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Diyarbakır’da bugün Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Kent protokolünün çelenk bırakmasının ardından CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile il yönetimi de anıta çelenk koydu. Bu sırada bir polis çelengi kaldırmak isteyince tartışma yaşandı. Tanrıkulu, çelengi kaldırmak isteyen polise “Eğer kaldırırsanız kıyamet kopar” diye tepki gösterdi.

Daha sonra Tanrıkulu’nun yanına gelen bir emniyet yetkilisi, tören yönetmeliğine aykırı davrandıklarını söyledi. Tanrıkulu, bunun üzerine çelenk bırakmak için izne gerek olmadığını ifade etti. Cumhuriyet Bayramı’nda isteyen siyasi partilerin çelenk bırakabileceklerini vurgulayan Tanrıkulu,” Ben 12 yıl İstanbul milletvekilliği yaptım. Aynen bu şekilde çelenk bıraktık. Alışacaksınız buna o zaman” dedi.

Tartışmaların ardından bir açıklama yapan Tanrıkulu, çelengin tören boyunca kalacağını belirterek “Eğer kaldırılırsa, bununla ilgili olarak gerekli girişimlerde bulunacağız, suç duyurusunda bulunacağız. Bunun da bilinmesini isteriz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen CHPli Tanrıkulu’nun çelengine ‘Yönetmelik’ engeli haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHPli Tanrıkulu’nun çelengine ‘Yönetmelik’ engeli haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHPli Tanrıkulu’nun çelengine ‘Yönetmelik’ engeli haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.