CHP’den Ankara’da Seçmenlere “Güvenli Seçim” Sözü

CHP’den Ankara’da Seçmenlere “Güvenli Seçim” Sözü

ABONE OL
19:44 - 04/06/2022 19:44
CHP’den Ankara’da Seçmenlere “Güvenli Seçim” Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, gelecek seçimler için başkentte 12 bin civarında sandık kurulacağını belirterek, “Ankara’da 40-45 bin kişiyi mobilize edeceğiz. Her sandık başında görevlimiz olacaktır. Islak imzalı tutanaklar partimize teslim edilecektir. Seçim güvenliğini Ankara’da sağlayacağımızın sözünü vermek isterim” dedi.

Türkiye’de muhalefet cephesinde altılı siyasi parti birlikteliğiyle, eğer zamanında yapılırsa 18 Haziran 2023’te düzenlenecek ya da erken seçim kararı alınırsa öncesinde olacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler konusunda her oyun adrese ulaşması meselesi gündemdeki yerini koruyor.

Liderler düzeyinde CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin biraraya gelmesiyle birlikte başkentte bu altı partinin Ankara örgütleri başkanları da altılı fotoğraf vermişti. Ana muhalefet partisi CHP’nin Ankara il örgütü, hem kendi üyeleriyle seçim güvenliği hazırlığını yürütürken hem de altılı masa etkisine ilişkin de sahada gözlemlerde bulunuyor. Bu kapsamda CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı bugün sabah bir grup basın mensubuna sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’li seçmenlerdeki “sandığa yeterince sahip çıkılmadığı” algısı olmasına ilişkin durumu yorumlayan Akıllı, Ankara’daki seçim güvenliği hazırlıklarını Haziran ayı içinde bitirmeyi planladıklarını belirterek, “Bu işin anahtarı ıslak imzalı sandık tutanağı. Ankara’da 40 – 45 bin kişiyi mobilize edeceğiz. Sandık görevlileri, okullarda görev yapacak hukukçular, bu sistemde nakliyesini sağlayacak ekipleri kurmak üzere çalışıyoruz. Ankara’nın üç seçim bölgesinde seçim koordinasyon kurulu kuruyoruz. Bu kurullarda seçim deneyimi olan partililer yer alacak. Sonra bunları da koordine edecek, milletvekillerimizin ve parti meclisi üyelerimizin, disiplin kurulu üyelerimizin de içinde olacağı Ankara Seçim Koordinasyon Kurulu’nu oluşturuyoruz” bilgilerini verdi.

Ankara’da CHP’nin sandık başında olmasıyla ilgili tamamiyle yanlış algı olduğunu vurgulayan Akıllı, bir önceki seçimde sadece 55 sandığa ilişkin ıslak imzalı tutanak eksiği olduğunu da açıklayarak, “Ankara örgütümüz, yaklaşık 12 bin sandıkta gece yarısı olmadan ıslak imzalı tutanakları toplamış olacaktır” iddiasını paylaştı.

“CHP kimseyi çantada keklik görmüyor, önyargıları kırmaya çalışıyor”

CHP’li seçmenlerdeki “muhafazakar seçmen hassasiyetine dikkat edilirken CHP kendi seçmenlerini çantada keklik görüyor” algısına ilişkin soru üzerine ise Akıllı, “CHP kimseyi çantada keklik görmüyor. Buna, şuna ayrı strateji yok. Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne oluşmuş önyargılar vardı. CHP, bu önyargıları kırmaya çalışıyor. Yoksa kendi seçmenlerini küstürme durumumuz yok. CHP’ye oy vermemiş kesimlere de kendimizi anlatmamız lazım” görüşünü aktardı.

CHP’ye yönelik sahada geçmişe kıyasla olumlu bir atmosfer olduğunu anlatan Akıllı, “O kadar çok şikayet eden insanla karşılaşıyoruz ki. Daha önceki gezilerimiz ve şimdiki arasında kıyaslanamayacak kadar çok fark var” diyerek, altılı ittifak ile umut yaratıldığını söyledi. Akıllı, “Altılı masanın il ve ilçeler düzeyinde topluma yansıdığını özellikle seçim güvenliğine yönelik çalışmaların hızlandığını görüyoruz. Toplumda karşılık buldu” diye ekledi.

Kılıçdaroğlu ile ilgili Alevi kimliği yorumu: “O konu aşılmış”

Ankara genelinde saha deneyimleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığıyla ilgili Alevi kimliği kaynaklı çekince olup olmayacağı sorusu üzerine Ali Hikmet Akıllı, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı bunun ileri sürülmesini “çok çirkin” olarak nitelendirerek, sahada seçmenlerle yaptıkları temaslara ilişkin “O konu aşılmış” gözlemini paylaştı. Akıllı, Ankara’da milliyetçi-ülkücü seçmenlerden de olumlu tepki aldıklarını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun seçilme problemi yaşamayacağını düşündüğünü söyledi.

CHP içerisinden Kılıçdaroğlu ile birlikte üç ismin Cumhurbaşkanlığı Seçimi için aday olarak konuşulmasıyla ilgili soruya karşılık Akıllı, “Elbette adayı altılı masa belirleyecek ama ben CHP Ankara İl Başkanı olarak, Ankara İl Örgütü adına rahatlıkla şunu söyleyebilirim. Bizim adayımız Sayın Genel Başkanımızdır. Altılı masaya önerimiz de budur. Doğru aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz altılı masadan da aday olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin çıkmasını bekliyor ve istiyoruz” yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında sıkça isimleri geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ön plana geçme ihtimaliyle ilgili soru üzerine Akıllı, “Ben denklemin Genel Başkan lehine değişeceği kanaatindeyim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında CHP’lilere hitaben “Ya bana katılın ya önümden çekilin” ifadeleriyle ilgili soru üzerine Akıllı, “Daha hızlanmamız gerektiğinde mesaj olarak algıladık. Parti içinde farklı görüşler olabilir. O konuşma asıl olarak altılı masa ile birlikte kurulan bir yola hızlıca eşlik etme çağrısı diye bakıyoruz. Evet örgüte yönelik mesajdı. Yorulan varsa kenara çekilsin. Uzun yıllar görev yapan ve o sürece ayak uyduramayan yöneticilerimiz olabilir. Ya bu sürece katılın, hızlanın ya da müsaade edin başkaları görevi üstlensin. Bizim için çok açık bir mesajdı” ifadelerini kullandı.

Akıllı, bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın CHP’nin Ankara İl Örgütü’ne mensup olduğunun ve CHP’li kimliğiyle ilgili sorun olmadığının da altını çizdi

VOA tarafından geçilen CHP’den Ankara’da Seçmenlere “Güvenli Seçim” Sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’den Ankara’da Seçmenlere “Güvenli Seçim” Sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’den Ankara’da Seçmenlere “Güvenli Seçim” Sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.