CHP’deki Şükrü Genç depremi, Sarıyer’de üç seçimdir kaybeden AK Parti’nin umudunu arttırdı

CHP’deki Şükrü Genç depremi, Sarıyer’de üç seçimdir kaybeden AK Parti’nin umudunu arttırdı

ABONE OL
22:37 - 20/02/2024 22:37
CHP’deki Şükrü Genç depremi, Sarıyer’de üç seçimdir kaybeden AK Parti’nin umudunu arttırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP’den üç kez Sarıyer Belediye Başkanı seçilen Şükrü Genç, 31 Mart seçimlerine bağımsız olarak katılma kararı aldı

Genç, kendisi yerine daha önce Sarıyer Belediye Meclis üyesi ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan Oktay Aksu’nun aday gösterilmesine itiraz ediyordu.

Dün Sarıyer’de belediye hizmet binası önünde kendisini destekleyen kalabalığa açıklamalarda bulunan Şükrü Genç, CHP lideri Özgür Özel’le bir görüşme yaptıklarını ve bir çözümde anlaşmak adına bağımsız adaylık durumunu bugün 12’ye kadar durdurduğunu açıklamıştı.

“Sizi seviyoruz ama aşamadık” diyen Özgür Özel’e “Aşılamayan nedir?” sorusu

Bugün yine aynı yerde açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı, kendisini dinleyen Sarıyerliler’e “Tamam mı devam mı”, “Var mısınız yok musunuz” diye sorduktan sonra aday olduğunu açıkladı.

Şükrü Genç “Az önce Sayın Genel Başkanım dedi ki, ‘Biz sizi çok seviyoruz, sizinle hep varız. Partide size önemli görev verelim. Ancak biz bu işi tartıştık, Ekrem Başkan da sizi çok seviyor bizler de çok seviyoruz ama bunu aşamadık’. Aşılamayan nedir? Bu partiye bu kadar hizmetin olmuşsa ve de bu kadar insan olmadık yerlerde sizleri iktidar yapmışsa ve böyle bir sorumluluktan uzaklaşmanın bir anlamı var mı? O zaman bu aşılamanın ne olduğunu bu halka açıklayın. Karar anındayız şu anda. Yolumuz açık olsun. Bağımsız aday olarak devam ediyoruz” dedi.

“Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak”

CHP yönetiminin yuhalanmasını bastıran Şükrü Genç, kendisinin aday olmasını engelleyenlere tepkisini hem bir atasözüyle hem de argo bir deyimle gösterdi.

Genç, “Kimseye zarar vermeyeceğiz, kimseye kötü söz söylemeyeceğiz. Biz hep güzel konuştuk. Ama halkımızın çok güzel bir sözü var. Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bugün iki dudağı arasından karar verdiğini sananların gerçekten ‘Çok büyük yanlış yapmışız’ diyecekleri ortada” dedi.

Genç, “Çocuğun, gençliğin, halkın önemini bilemeyenlere, argo deyim söylüyorum, bu da kapak olsun” ifadelerini kullandı.

Sarıyer’de oyların dağılımı nasıl?

Sarıyer’de 2009 yılında yüzde 37,5 ile belediye başkanı seçilen Şükrü Genç 2014’de oylarını yüzde 51’e yükseltti.

2019’da ise yüzde 56 oy oranıyla üçüncü kez belediye başkanı seçildi.

Geçen yıl 14 Mayıs’ta yapılan milletvekili seçimlerinde ise CHP yüzde 37,9 AK Parti ise 29,9 oy aldı. İYİ Parti’nin yüzde 10,2 oy aldığı Sarıyer’de MHP yüzde 6 TİP ise yüzde 5 seçmen desteğine sahip.

Kulislerde Şükrü Genç’in adaylığının MHP desteğine sahip AK Parti adayı Hüseyin Coşkun’a aradan sıyrılma imkanı yarattığı konuşuluyor.

CHP Sarıyer dışında Kartal ve Beşiktaş’ta da kendi seçmenine hitap eden adaylarla mücadele edecek

CHP’de 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan Büyük Kurultay’da eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen İstanbul’daki hiçbir belediye başkanı aday gösterilmedi.

Yalnızca Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı kendisi yerine aday gösterilen Mesut Kösedağı ile fotoğraf verirken, diğer hiçbir başkan halefi olmak için 31 Mart seçimlerinde yarışacak isimlerle biraraya gelmedi.

CHP’de 2014 ile 2019 yılları arasında Kartal Belediye Başkanı olarak görev yapan eski Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Altınok Öz de 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den aday oldu.

Beşiktaş’ta ise CHP’den aday adayı olduğu halde mevcut belediye başkanı Rıza Akpolat’ın yeniden aday gösterilmesi sonrası dağcı Nasuh Mahruki bağımsız aday oldu. İmamoğlu için de oy isteyen Mahruki seçimi kazanması halinde CHP’ye geçeceğini söylüyor.

Özel: “Artık tartışmanın değil; hep birlikte çalışmanın ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yenmenin vakti”

CHP lideri Özgür Özel ise bugün TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmada partililerden aday belirleme sürecinde yaşanan sorunları geride bırakmalarını ve seçime odaklanmalarını istedi.

Özel, “Artık aday listelerinin teslim edilmesinin son günündeyiz. 17.01’den itibaren artık tartışmanın, konuşmanın değil; hep birlikte çalışmanın ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yenmenin vaktidir. Yarından itibaren bu partinin üyelerinin görevi; 31 Mart seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a, Devlet Bahçeli’ye, çevreye, kente, yoksula, işçiye, sendikaya düşman bu anlayışa karşı hepsinin dostu olan halkın partisinin üyelerini büyük bir mücadeleye davet ediyorum” dedi.

VOA tarafından geçilen CHP’deki Şükrü Genç depremi, Sarıyer’de üç seçimdir kaybeden AK Parti’nin umudunu arttırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’deki Şükrü Genç depremi, Sarıyer’de üç seçimdir kaybeden AK Parti’nin umudunu arttırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’deki Şükrü Genç depremi, Sarıyer’de üç seçimdir kaybeden AK Parti’nin umudunu arttırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.