CHP’de genel başkan yardımcısından aday belirleme sürecine “liyakat” eleştirisi ve istifa

CHP’de genel başkan yardımcısından aday belirleme sürecine “liyakat” eleştirisi ve istifa

ABONE OL
00:00 - 16/02/2024 00:00
CHP’de genel başkan yardımcısından aday belirleme sürecine “liyakat” eleştirisi ve istifa
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, partisinin yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde istifa etti. Özel’in, Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) birlikte görev yaptığı Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, “aday belirleme süreçlerinin liyakat esaslı olmadığı ve uyarıları dikkate alınmadığı” gerekçesiyle istifasını açıkladı.

Özgür Özel’in 6 Kasım’dan bugüne CHP’deki liderlik sınavı, “Kılıçdaroğlu’na yakın parti içi muhalefet” ile birlikte yerel seçimler arifesinde zorlu günlerden geçiyor.

Koza Yardımcı bugünkü istifa açıklamasında, “Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar, CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek liyakat esaslı, belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim. Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen, CHP örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti. CHP örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim, asli sorumluluğum onlaradır. Tüm bu nedenlerle, Genel Başkanımız’ın takdiri ile geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek, örgütümüzün takdiri ile seçildiğim PM üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim” mesajlarını verdi.

Özel: Particilik küsmek değildir, kenti için çalışmaktır”

Özgür Özel, aday belirleme süreçlerinde mevcut belediye başkanlarıyla görüşülmediği iddiasıyla ilgili “Randevu isteyen herkesle görüşüldü” açıklamasını yaptı. İl ve ilçelerdeki istifa dalgasına ilişkin ise “Bugün 3-4 istifa eden kişi konuşuluyor. Esas, aday adaylarımız konuşulmuyor. Particilik, aday olmayınca küsmek, kaçmak, bir başka yere gitmek değildir. Particilik görevde olmadığın noktada parti için çalışmak, kent için çalışmaktadır” dedi.

CHP PM’de muhalefet sertleşecek mi?

Koza Yardımcı’nın istifasındaki zamanlamasının, Özel’in yerel seçimler kampanyasını ve “Türkiye İttifakı” sloganını paylaştığı gün olması itibariyle de dikkat çekti.

CHP’de her dönem “parti içi muhalefet” varlığı söz konusu olsa da Özel yönetimi, “Ekrem İmamoğlu’nun liderliği altında olduğu” eleştirisiyle hedef tahtasında. Yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecinde, Özel’in yakın ekibindeki Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba gibi isimlere yönelik eleştiriler yanı sıra, CHP Genel Merkezi yönetimi dışında Ekrem İmamoğlu’nun karar verici olmasına tepki söz konusu. İmamoğlu, Özel’in kurultayda genel başkanlık seçimini kazanmasında etkili olmuştu ve her iki isim birlikte CHP’de “değişim hareketi” sürecine öncülük etmişti.

Koza Yardımcı, kurultayda Özel’in PM için hazırladığı anahtar listeden değil “Kılıçdaroğlu’nun ekibi listesi” olarak yorumlanan İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın listesinden PM üyeliğine seçilmişti. Dolayısıyla Koza Yardımcı’nın istifası, bugüne kadar il ve ilçelerde aday gösterilmeyen isimler tarafından açıklanan istifalar ardından “Kılıçdaroğlu ekibince sert muhalefet dönemine geçiş” olarak yorumlandı. CHP PM’nin mevcut 60 kişilik yapısında, Salıcı’nın listesinden 9 kişi bulunuyor.

Yardımcı’nın bugünkü istifası ardından Salıcı’nın listesinden seçilmiş PM üyelerinden Aylin Nazlıaka ve Deniz Yavuzyılmaz, şu anda Özel’in MYK ekibinde.

Seçim kampanyasında Lütfü Savaş’sız büyükşehir adaylarıyla ilk video yayında

Bu arada CHP Lideri Özel, 31 Mart’taki yerel seçimler kampanyasını, ilk videosunu paylaşarak “İşimiz gücümüz Türkiye!” sloganıyla başlattı.

Özel, videoda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önünde lider pozisyonunda en önde yürürken gösterildi. İmamoğlu ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, Özel’in arkasında olduğu görüntü, geçtiğimiz yıl Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na adaylıkları dönemini hatırlattı.

Özel, “Türkiye İttifakı” başlıklı kampanya videosunda, CHP’nin büyükşehir belediye başkanlıkları için aday olan isimler Ekrem İmamoğlu (İstanbul), Mansur Yavaş (Ankara), Cemil Tugay (İzmir), Candan Yüceer (Tekirdağ), Muhittin Böcek (Antalya), Ayşe Ünlüce (Eskişehir), Ahmet Akın (Balıkesir), Mustafa Bozbey (Bursa), Özlem Çerçioğlu (Aydın) gibi aday gösterilen büyükşehir belediye başkanları eşlik etti. Tanıtım videosunda 14 belediye başkan adayı Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte yürürken gösterilirken, Hatay adayı Lütfü Savaş’ın videoda olmaması dikkat çekti. CHP iletişim ekibi, bu durum içinse video çekimi dönemi zamanlamasından kaynaklı olarak Savaş’ın olmadığını ve Kahramanmaraş Depremi’nin yıldönümü döneminde çekim yapıldığını ileri sürdü.

Videoda, merhum sanatçı Barış Manço’nun “Anlıyorsun Değil mi?” şarkısının müziği kullanıldı.

VOA tarafından geçilen CHP’de genel başkan yardımcısından aday belirleme sürecine “liyakat” eleştirisi ve istifa haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’de genel başkan yardımcısından aday belirleme sürecine “liyakat” eleştirisi ve istifa haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’de genel başkan yardımcısından aday belirleme sürecine “liyakat” eleştirisi ve istifa haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.