CHP YURTDIŞI DAĞINIK, KOPUK VE MAHKEMELİK

CHP YURTDIŞI DAĞINIK, KOPUK VE MAHKEMELİK

ABONE OL
22:34 - 07/06/2021 22:34
CHP YURTDIŞI DAĞINIK, KOPUK VE MAHKEMELİK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da sosyal demokratlar, yurtseverler, solcular, CHP’liler, CHP’nin yurtdışı örgütlenmesini tartışmaya devam ediyor. Gerek Alman siyasi partilerde aktif çalışan ve gerekse Almanya’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında emek vermiş kanaat önderlerinin önerilerini, fikirlerini sansürsüz bir şekilde yayınlamaya devam ediyoruz.

Almanya’da yaklaşık 1 buçuk milyon Türk vatandaşının oy kullanma hakkı var. CHP, Almanya’nın en büyük eyaleti olan NRW’de son seçimlerde aldığı oy yaklaşık 26 bin civarında. Büyük umutlarla kurulan CHP Yurtdışı Örgütlenmesi sürecinde neler yaşanıyor. Gazetemiz CHP dosyasını açarak, CHP’nin Yurtdışı Örgütlenmesinin önündeki engelleri tartışmaya açtı. Yurtdışında CHP neden 3.parti ve CHP’li seçmen neden istenilen düzeyde sandığa gitmiyor? Olası bir erken seçimde CHP’nin başarısı ne olur?

Bugün CHP’nin Avrupa örgütlenmesine büyük katkılar sağlayan İbrahim Solmaz konuğumuz. Solmaz, Yurtdışı örgütlenmesinin içinde bulunduğu bu durumdan çok rahatsız olduğunu ve derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. İbrahim Solmaz, durum değerlendirmesi ve fikirlerini şu şekilde:

KAYGIYLA İZLİYORUM

„CHP´nin Avrupa´da örgütlenmesini 1997 de ilk başlatanlardan biri olarak, bugün itibarıyla CHP´nin Almanya örgütlerinin içerisinde bulundukları olumsuz durumdan üzüntü duyuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasisinin sigortası konumunda olan bir partinin, Türkiye´de yapılacak muhtemel bir seçim öncesi Yurtdışı Örgütlerinin bu denli dağınık, birbirlerinden kopuk, kendi içerisinde kavgalı ve çok başlı bir konumda olması yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız açısından da kaygıyla izlenmektedir.

BİRLİKLER MAHKEMELİK

Birliklerin kendi iç sorunlarını Alman mahkemelerine taşımaları ve bu sorunların çarşaf çarşaf sosyal medya kanallarıyla tüm kamuoyu ile paylaşılıyor olması, CHP´ye ilgi duyan vatandaşlarımızın da partiden uzaklaşmasına neden olmaktadır.

Bazı CHP Birlik yöneticilerinin, yurtdışında kurulmuş olan Türkiye kökenli demokratik sivil toplum örgütlerince kabul görülür olmamaları da ayrı bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

YENİDEN YAPILLANMALI

Tüm bu olumsuzlukların üzerine bir de CHP Genel Merkezinin, çok başlılığın giderilmesi başta olmak üzere, yurtdışı örgütlerine gereken değeri, yetkiyi ve sorumluluğu vermiyor olması işin tuzu biberi olarak sorunların katlanarak büyümesine neden olmaktadır.

CHP´nin yurtdışı birliklerinin, vatandaşa güven veren, saygın, toplum tarafından kabul gören, çok başlılıktan uzak, kendi içerisinde bütünlüğünü sağlamış, toplumla barışık, partiler ve parlamentolar arası diyaloğu sağlayabilecek kadrolarla, CHP’nin yakın gelecekte muhtemel iktidarına gidecek yolda yeniden yapılanmasına acil ihtiyaç olduğu bariz bir şekilde görünmektedir.

CHP Genel Merkezinin bu konuda duyarlı olmasının sadece partinin yurtdışındaki imajı ve yurt dışı oyları için değil, muhtemel iktidarında yurtdışı kadrolarının oluşturulması konusunda da çok önemli olduğunu düşünüyorum “

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Yurdakul

    Erdal bey berlini bilmem ama NRW de neler olduğunu birinci agızdan anlata bilirim
    Olayların canlı şahidi olarak mesela

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Erdal Topbas

    Sayın Solmaz neden kaygı duyuyorsunuz ve neden izliyorsunuz gördüğünüz bildiğiniz bir şey varsa fikir beyan edin yapıcı olarak birliklerde Herhangi bir sorun var Ve siz bunu biliyorsanız dile getiriniz lütfen mesela Berlin de neler oluyor

    Yanıtla
    +0
    -0