CHP Sandık ve Sahaya Odaklandı

CHP Sandık ve Sahaya Odaklandı

ABONE OL
17:05 - 22/07/2022 17:05
CHP Sandık ve Sahaya Odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yaz tatili için kapanmasıyla birlikte erken seçim olasılığını dikkate alan CHP başta olmak üzere muhalefet, Anadolu’da saha çalışmalarıyla halkın sorunlarını yakından dinliyor.

TBMM Genel Kurulu’nun dolayısıyla yasama faaliyetlerine yaz tatili molası verilmesiyle CHP ve İyi Parti, bütün milletvekillerine öncelikle kendi seçim bölgelerinde olma talimatı verdi.

Bu arada Ankara kulislerinde, “gelecek Ekim ayında AKP iktidarınca ekonomide kısmi iyileşme sağlanmasıyla erken seçim kararı alınması” yönündeki görüşler önemli ölçüde rafa kalktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’ye sıcak para girişişi sağlayarak, son olarak yükseköğretim öğrenci kredileri geri ödemeleriyle ilgili atılan adım gibi hamleler ile erken seçime zemin hazırlandığı görüşü söz konusuydu.

Ancak kulislerde, mevcut durumda Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler’in öngörüldüğü 18 Haziran 2023 yerine bu yılın sonbaharında yapılabileceği beklentisi pek kalmamış görünümünde.

Yine de “altılı masa” şeklinde seçim güvenliği hazırlığındaki muhalefet cephesindeki siyasi partiler, sandık sürecine yönelik önlemlere yönelik çalışmalar yanı sıra Anadolu’daki temaslarıyla seçim atmosferindeymiş gibi sahada olma kararı aldı.

Bu kapsamda ana muhalefet partisi CHP, başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere kurmayları, milletvekilleri ve teşkilatlarıyla yoğun bir takvim planladı.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın verdiği bilgiye göre; 134 milletvekiliyle CHP illerde yapacağı grup toplantılarıyla farklı bölgelerde sahada olacak. CHP’nin ilk grup toplantısı için belirlenen Ağrı’yla ilgili kendi seçim bölgelerindeki illerden vekilleri buluşturma noktasında ulaşım sorunu ortaya çıkacağı tespiti yapıldı.

Bunun üzerine CHP, ilk ilk grup toplantısı 2 Ağustos Salı günü saat 13.30’da Erzurum’da gerçekleştirmeye karar verdi. Sonrasında sırasıyla Edirne, Yalova ve Afyon’da grup toplantıları yapılacak ve bu toplantılar vesilesiyle CHP’li vekiller bulundukları ilin halkıyla, esnafıyla, çiftçisiyle yüz yüze temas kuracak.

Yaz boyunca CHP cephesinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yükseköğretim öğrenci kredisi alanları zorlayan geri ödeme koşullarıyla ilgili AKP iktidarınca atılacak adımı tetiklediği vurgulanan açıklamasında ve son olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesinde olduğu gibi başka sürpriz hamleler de gündemde.

Bu konuda ipucu vermemekle birlikte CHP’nin gündem konusunda çalıştığını işaret eden Salıcı, ilki 4 Aralık 2021’de Mersin’de yapılan “Milletin Sesi” mitinglerine 24 Haziran Pazar günü Balıkesir’de devam edeceklerini anımsatarak, “Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı’nda Saraçhane’de görmediğiniz bir kalabalık göreceksiniz” sözüyle Erdoğan ve ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kürsüde olduğu 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yapılan etkinlikten daha fazla halkın katılımını sağlayacakları iddiasını paylaştı.

Hedef sandık başında CHP’li üye varlığını yüzde 100 tutma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın aktardığı bilgilere göre; 2018 seçimlerindeki verilere göre ülke genelinde 180 bin 65 sandık söz konusu ve şu anda CHP’li sandık kurulu asli üye sayısı 180 bin 196 kişiye ulaştı.

Şu anda sandık başında CHP’li sandık kurulu üyesi bulunması konusunda yüzde 100’ü yakaladıklarını açıklayan Salıcı, ancak sağlık, taşınma gibi pek çok gerekçeyle sandık başında olacak CHP’li asli üye listesini son güne yani seçim gününe kadar güncel tutma hedefiyle çalışacaklarını belirtti. Bu noktada yüzde 40 seviyesinde yedek üye listesi oluşturulurken, herhangi bir nedenle sandık başında olmayacağı tespit edilen asli üye yerine hemen yedeği atanacak.

Seçim güveliğini sağlama konusunda, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu “altılı masa” kapsamında seçim günü kullanılmak üzere ortak yazılım çalışması ise sürüyor.

CHP hanelere girdi, üye sayısı arttırıldı

CHP, “öbek çalışması” yaklaşımıyla ülke genelinde önceden belirlenmiş hanelere ziyaretler gerçekleştiriyor ve bu kapsamda 101 öbek sorumlusu partili tarafından son üç ayda 1 milyon 671 bin 167 hane ziyaret edildi. “En son İzmir’de bin 500 kişilik üye katılımı yaptık. Büyük kısmı doğu illerinden göçmüş vatandaşlarımız. Doğu batıyı, batı da doğuyu tetikliyor. Yerel seçimlerdeki başarı sonrasında belediye başkanlarınca yapılan çalışmalar da partiye katılımı artırıyor” diyen Salıcı’nın verdiği bilgiye göre; Temmuz ayı itibariyle CHP’nin üye sayısı 1 milyon 355 bine yükseldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Mayıs ayı kaydı itibariyle CHP’nin üye sayısı 1 milyon 339 bin idi.

CHP’nin doğu illerine odaklandığı Doğu Masası çalışmaları itibariyle de parti üyeliği noktasında Batman’da yüzde 250, Diyarbakır’da yüzde 143, Mardin’de yüzde 146, Şırnak’ta yüzde 215 ve Van’da yüzde 155 oranlarında üye artışı sağlandı.

İyi Parti de sahada ve Akşener ilçe ziyaretlerini sürdürecek

Muhalefet cephesinde İyi Parti de, 37 milletvekiliyle seçim bölgeleri dışında teşkilat çalışmasına ağırlık verirken, Genel Başkan Meral Akşener de yaz boyunca ilçe ilçe gerçekleştirdiği Anadolu turunu sürdürecek.

Bugünlere Karadeniz bölgesinde halkla birebir temaslarını yürüten Akşener, ziyaret ettiği illerde ve ilçelerde çevresinde halkın toplanmasıyla fiilen mitingler gerçekleştirmeye de devam ediyor. Akşener, özellikle gittiği yerlerde çarşı, pazar yeri gezileriyle esnafın nabzını tutuyor.

VOA tarafından geçilen CHP Sandık ve Sahaya Odaklandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP Sandık ve Sahaya Odaklandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP Sandık ve Sahaya Odaklandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.