CHP Antalya’da Böcek ile devam dedi, İstanbul’da ilçeleri kararlaştırdı

CHP Antalya’da Böcek ile devam dedi, İstanbul’da ilçeleri kararlaştırdı

ABONE OL
00:57 - 27/01/2024 00:57
CHP Antalya’da Böcek ile devam dedi, İstanbul’da ilçeleri kararlaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Parti Meclisi (PM), CHP yönetimindeki Antalya’da Muhittin Böcek ile devam kararı aldı ancak Muğla’da Osman Gürün yeniden aday yapılmadı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye adayı olarak kararlaştırıldı.

CHP PM toplantısı bugün yaklaşık dört saat sürdü ve ikisi halen CHP yönetiminde olan toplam yedi büyükşehir için karar çıktı.

İzmir ve ilçeleri için gelecek hafta 1 Şubat’taki PM’de karar verilmesi söz konusu. Bu haftaki toplantıda İstanbul’un ilçeleri kesinleşti.

CHP Parti Meclisi’nde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in çok az farkla ve oy çokluğuyla yeniden aday olması yönünde karar alındığı öğrenildi.

Antalya’nın metropol ilçesi Muratpaşa içinse aday kararı haftaya bırakıldı. Mevcut belediye başkanı Ümit Uysal’ın Antalya’da aday olmak için başvurusu söz konusuydu.

CHP Parti Meclisi’nde, Bodrum Belediye Başkanı olarak görev yürüten Ahmet Aras’ın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı da kesinleşti.

Aras, Muğla’da AK Parti’den aday olan eski CHP milletvekili Aydın Ayaydın ile yarışacak görünüyor.

CHP PM’de büyükşehirlerden Denizli’de Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır’da Cafer Pekdemir, Erzurum’da Atlıhan Atila, Sakarya’da Azize Çeroğlu, Trabzon’da Hasan Süha Saray ve Van’da Şükrü Şahar’ın adaylığı kesinleşti.

CHP’nin Ankara’daki kalesi Çankaya ilçesi için aday kararı da haftaya bırakıldı. Benzer şekilde Bursa’daki ilçeler Nilüfer, Mudanya ve Gemlik adaylarının açıklanması da önümüzdeki haftaya kaldı.

VOA tarafından geçilen CHP Antalya’da Böcek ile devam dedi, İstanbul’da ilçeleri kararlaştırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP Antalya’da Böcek ile devam dedi, İstanbul’da ilçeleri kararlaştırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP Antalya’da Böcek ile devam dedi, İstanbul’da ilçeleri kararlaştırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.