Çavuşoğlu ve Mirzoyan Antalya’da Görüştü

Çavuşoğlu ve Mirzoyan Antalya’da Görüştü

ABONE OL
20:09 - 12/03/2022 20:09
Çavuşoğlu ve Mirzoyan Antalya’da Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Antalya Diplomatik Forumu kapsamında görüştü. Çavuşoğlu, görüşmenin “verimli ve yapıcı” olduğunu söyledi.

Bugünkü görüşme, iki ülkenin dışişleri bakanları arasında 2009’dan bu yana yapılan ilk toplantı oldu. Bakanlar geçen yıl Kasım ayında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısının oturum aralarında kısaca görüşmüştü.

Ankara’nın Ermenistan ile 1993’ten bu yana hiçbir diplomatik veya ticari bağı yok. Ancak taraflar hiçbir zaman onaylanmayan 2009 barış anlaşmasından bu yana ilk kez yeniden ilişki kurmak için Ocak ayında görüşmelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, 30 dakika süren görüşmelerin ardından gazetecilere verdiği demeçte, ‘’Son derece verimli bir görüşme olduğunu, yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim’’ dedi.

Özel temsilcilerin, Moskova ve Viyana’da ilişkilerin tam normalleşmesini görüştüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, “Bugün biz de bunların üzerinden geçtik, değerlendirdik. Memnuniyetle söylemek isterim ki biz Güney Kafkasya’da istikrar ve barış için çaba sarf ediyoruz ve bu yöndeki çabalarımıza da her taraftan destek görüyoruz’’ diye konuştu.

”Azerbaycan da bu süreci destekliyor”

Türkiye ve Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan’ın da memnun olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı, ‘’En son cumartesi günü Bakü’deydim ve Azerbaycan da bu süreci destekliyor” ifadelerini kullandı.

Bir tercüman aracılığıyla konuşan Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan da, “İlişkileri ön koşulsuz normalleştirme sürecini sürdürüyoruz. Çaba gösteriyoruz’’ dedi.

Görüşme ile ilgili Ankara’dan da yazılı açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ‘’Sayın Bakanımız görüşmede Ermenistan Dışişleri Bakanına davetini kabul ettiği için teşekkür etmiştir. İki Bakan, Türkiye ve Ermenistan arasında tam normalleşme ve iyi komşuluk ilişkilerinin tesisini amaçlayan sürecin, önkoşul olmaksızın devamına ilişkin yaklaşımlarını tekrarlamışlar, ayrıca bölgemizin tamamında normalleşmeye ihtiyaç olduğu konusunda anlayış birliğine varmışlardır’’ denildi.

Açıklamada bakanların ayrıca, bu amaç doğrultusunda, iki ülkenin özel temsilcilerinin çalışmalarına desteklerini beyan ettiği belirtildi.

VOA tarafından geçilen Çavuşoğlu ve Mirzoyan Antalya’da Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çavuşoğlu ve Mirzoyan Antalya’da Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çavuşoğlu ve Mirzoyan Antalya’da Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.