Casusluk İddiasına İsrail’den Ret

Casusluk İddiasına İsrail’den Ret

ABONE OL
23:47 - 13/11/2021 23:47
Casusluk İddiasına İsrail’den Ret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İki İsrail vatandaşı ve bir Türkiye vatandaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki evinin fotoğrafını çekerek casusluk yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Haberin yankıları İsrail basınında büyürken, İsrail’den resmi bir açıklama geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tutuklanan çiftin İsrail için casusluk yaptıkları iddiası reddedildi.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre, çiftin tutuklanması, Erdoğan’ın İstanbul’daki evini, Çamlıca Kule Restoranı’ndan fotoğrafladıkları yönünde polise yapılan bir ihbar sonucunda gerçekleşti.

AA’nın haberinde, ihbarın restorandaki çalışanlar tarafından yapıldığı, çiftin ve yanlarındaki Türkiye vatandaşı kişinin polis tarafından restoranda sorgulanmalarının ardından savcılığa götürüldükleri belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde ise, çiftin Erdoğan’ın sarayının fotoğrafını vapurdayken çektikleri ileri sürüldü.

Çiftin avukatı da olaya tepki göstererek, müvekkillerinin “sadece turistik bir gezide fotoğraf çekildikleri için” tutuklandığını savundu.

Çiftin ne kadar süre tutuklu kalacağı bilinmiyor. İsrail medyasında, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, çiftin ailesine, tutukluluğun sonlandırılması için İsrailli yetkililerin gerekeni yaptığı yönünde bilgi verdiği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Casusluk İddiasına İsrail’den Ret haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Casusluk İddiasına İsrail’den Ret haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Casusluk İddiasına İsrail’den Ret haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.