Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’nde

Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’nde

ABONE OL
15:41 - 31/05/2022 15:41
Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

2012 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu hapis kararının bir bölümü Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün infazın gerçekleşmesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek teslim oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı, adliyede kısa süren işlemlerinin ardından Silivri Ceza İnfaz Kurumları’na gönderildi.

4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu’nun bugün ya da yarın denetimli serbest hükmü kapsamında serbest bırakılması bekleniyor.

Kaftancıoğlu: ‘‘Düşmanlık sizde kalsın eleştiri hakkı bende’’

Yargıtay’dan gelen kararın eline ulaşmasının ardından adliyeye gitmeden kendisi hakkında yalan bir fotoğraf paylaşan Twitter kullanıcısına yanıt veren Canan Kaftancıoğlu, kimseye düşman olamayacağını ifade etti.

Kaftancıoğlu, ‘‘İnatla bana ‘devlet düşmanı’ yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP’ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi. Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter’’ dedi.

Polis Kaftancıoğlu hakkında pankart açılmasına izin vermedi

İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde yüzlerce partili tarafından karşılanan Canan Kaftancıoğlu, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında ‘‘Bugün Gezi’nin yıldönümü, hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum’’ demekle yetindi.

Kaftancıoğlu’nun gelişi sırasında CHP Fatih ilçe örgütünün açmak istediği ‘‘hak hukuk adaletin olmadığı yerde seninleyiz Canan Kaftancıoğlu’’ yazılı pankarta önce adalet sarayında görevli özel güvenlik görevlileri, ardından da polisler müdahale etti. Polisle CHP’liler arasında yaşanan kısa süreli arbededen sonra CHP’liler pankartı adliyenin önünde dışarı çıkardı.

Adliyenin içinde de alkışlarla karşılanan Canan Kaftancıoğlu, merdivenlerden İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin infaz bürosuna giderek işlemlerini tamamladı. Ancak özel güvenlik görevlileri partililerin koridora girmesini engelleyince bir kez daha gerginlik çıktı. Bürodan geri dönen CHP İl Başkanı, önce eşiyle sessizlik işareti yaptı, ardından da partililere teşekkür etti ve adliyeden ayrılmalarını istedi.

VOA tarafından geçilen Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’nde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’nde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’nde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.