Çanakkale’de göçmen botu battı: En az 22 ölü

Çanakkale’de göçmen botu battı: En az 22 ölü

ABONE OL
21:17 - 15/03/2024 21:17
Çanakkale’de göçmen botu battı: En az 22 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan lastik bot battı.

Çanakkale Valiliği Cuma günü yaptığı açıklamada, 7’si çocuk en az 22 kişinin boğulduğunu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, botun alabora olmasının ardından iki kişinin sahil güvenlik tarafından kurtarıldığını, diğer iki kişinin ise “kendi imkânlarıyla” kurtulduğu kaydedildi.

Açıklamada arama kurtarma çalışmalarına bir uçak, iki helikopter, sahil güvenlik ve diğer kurtarma yetkililerine ait toplam 18 gemi ve 502 personelin katıldığı belirtildi.

Kabatepe Limanı’ndan alınan görüntülerde arama kurtarma çalışmalarına katılan bir teknenin güvertesinde ceset torbalarıyla limana döndüğü görüldü.

Sağlık çalışanları ve güvenlik personeli ceset torbalarını tekneden indirip ambulanslara taşıdı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, kazanın ilk saatlerindeki açıklamasında kurtarılan dört göçmenin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Vali Aktaş, Türk sahil güvenlik personelinin iki göçmeni denizden kurtardığını, diğer ikisinin ise kendi başlarına kıyıya ulaşarak yetkililere haber verdiğini belirtti.

Aktaş, teknede kaç göçmenin bulunduğunun hemen belli olmadığını kaydetti. Göçmenlerin uyrukları da henüz açıklanmadı.

Demirören Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre göçmenler Eceabat ilçesine bağlı Büyük Kemikli Burnu mevkisinden yola çıktı ve Yunanistan’ın Semadirek Adası’na gitmeye çalışıyorlardı.

Son yıllarda sayıları azalmış olsa da, çoğunlukla Ortadoğu ve Afrika’dan gelen göçmenler, Avrupa ülkelerinde daha iyi bir yaşam arayışıyla Yunanistan veya İtalya’ya ulaşmak için sık sık Türkiye’den tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

Türk sahil güvenliği bu hafta içinde Türkiye kıyılarından teknelerle ayrılmaya çalışan en az 93 göçmenin yakalandığını açıkladı.

VOA tarafından geçilen Çanakkale’de göçmen botu battı: En az 22 ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çanakkale’de göçmen botu battı: En az 22 ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çanakkale’de göçmen botu battı: En az 22 ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.