Californialılar ev ve kira fiyatları nedeniyle eyaleti terk ediyor

Californialılar ev ve kira fiyatları nedeniyle eyaleti terk ediyor

ABONE OL
23:49 - 25/10/2023 23:49
Californialılar ev ve kira fiyatları nedeniyle eyaleti terk ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Nüfus Sayım Dairesi tarafından açıklanan eyaletlerarası göç istatistiklerine göre, Teksas’a taşınan Californialılar’ın sayısı geçen yıl düşerken Arizona ve Florida’ya taşınan Californialılar’ın sayısı arttı.

Çok sayıda Californialı’nın Teksas’a taşınma trendi, son iki yılda ABD’de eyaletten eyalete taşınma istatistiklerindeki en büyük harekete işaret ediyordu.

Ancak Teksas’ın en büyük şehirlerindeki gayrimenkul fiyatlarındaki artış sonucu, 2021’de yaklaşık 107 bin olan Teksas’a taşınan Californialılar’ın sayısı 2022’de 102 bin civarına düştü.

Florida’da ise eski California sakinlerinin sayısı 2021’de 37 bin kişiyken, 2022’de 50 binn üzerine çıktı. Arizona’da ise yine aynı dönemde eski Californialılar’ın sayısı yaklaşık 69 binden 74 bin kişiye çıktı.

Geçen yıl yaklaşık 343 bin kişi California’dan başka bir eyalette yaşamak üzere ayrıldı. Bu, ABD eyaletleri arasında taşınma istatistiklerinde görülen en yüksek sayı.

Diğer ülkelerden California’ya taşınanlar ve doğumların ölümlerden daha fazla olmasıyla oluşan doğal artış da hesaba katıldığında, California nüfusunda geçen yıl 113 binden fazla net kayıp yaşandı.

Güney California Üniversitesi’nden profesör Manuel Pastor’a göre, 39 milyon sakiniyle ABD’nin en kalabalık eyaleti olan California’dan taşınma kararlarında barınma maliyetlerinin yüksek oluşu etkili oluyor.

Pastor, “Gençleri kaybediyoruz ve sanırım kişilerin konut maliyetlerinin daha düşük olduğu yerlere göç etmeye devam ettiğini göreceğiz. California’da geniş iş imkanları var ama barınma çok pahalı. Gençler ve göçmen aileler bu durumdan olumsuz etkileniyor” diye konuştu.

Nevada, eski Californialılar tarafından en çok tercih edilen eyaletti, ancak 2022’de bir önceki yıla göre eyalete taşınan kişi sayısında düşüş görüldü.

ABD Nüfus Sayım Dairesi’nin araştırmasına göre, ABD’de eyaletten eyalete taşınma oranlarında ikinci sırada olan New York’tan Florida’ya geçiş de yaklaşık 92 bin kişiyle 2021’den 2022’ye neredeyse hiçbir değişiklik göstermedi.

New Yorklular’ın New Jersey’e taşınma oranındaysa düşüş yaşandı ve sayı 2021’de yaklaşık 91 bin olan taşınan sayısı 2022’de 75 bine düştü. Bu düşüş, Connecticut, Teksas ve Georgia’ya taşınan eski New Yorklular’ın sayısındaki artışa bağlanıyor.

Georgia, geçen yıl Florida’dan ayrılan sakinler için en popüler eyaletti. 2021’de yaklaşık 49 bin Floridalı Georgia’ya taşınırken, 2022’de bu sayı 51 binin üzerine çıktı.

Genel olarak, COVID-19 salgınının ikinci yılında eyaletlerarası göç bir önceki yıla göre artış gösterdi, ancak geçen yıl büyümenin asıl sebebi uluslararası göç oldu.

İstatistiklere göre 2022’de 8 milyon 200 binden fazla ABD sakini, bir önceki yıla göre farklı bir eyalette yaşıyordu. 2021’de ise bu sayı 7 milyon 800 bindi.

VOA tarafından geçilen Californialılar ev ve kira fiyatları nedeniyle eyaleti terk ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Californialılar ev ve kira fiyatları nedeniyle eyaleti terk ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Californialılar ev ve kira fiyatları nedeniyle eyaleti terk ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.