California’da Yangınlar Nedeniyle Binlerce Ev Boşaltıldı

California’da Yangınlar Nedeniyle Binlerce Ev Boşaltıldı

ABONE OL
09:00 - 06/08/2021 09:00
California’da Yangınlar Nedeniyle Binlerce Ev Boşaltıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’nın California eyaletinde devam eden arazi yangınlarının yerleşim yerlerine sıçramasıyla beraber çok sayıda ev kül oldu ve binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

“Nehir Yangını” adı verilen ve dumanları 110 kilometre öteden görülebilen yeni arazi yangını California’nın kuzey bölgesindeki Placer ve Nevada ilçelerinde 566 hektarlık bir alanı etkisi altına almış durumda. Bölgede yangının başladığı ilk iki saat içinde 400 hektardan fazla alan yandı.

California Orman ve Yangın Koruma Bakanlığı (Cal Fire) verilerine göre, üç hafta önce çıkan ve 112 bin 500 hektarın üzerinde bir bölgeyi alevler altında bırakan ‘Nehir Yangını’ şu ana kadar sadece yüzde 35 oranında söndürülebildi.

Bazı evlerin tamamen yandığı bölgede en az 2 bin 400 kişinin tahliyesi tamamlandı. Yaklaşık 4 bin 200 kişinin tahliye işlemleriyse devam ediyor.

Bazı aileler ise resmi uyarı beklemeden tahliye hazırlıklarına başlamış durumda. Bölgede tahliye olan kişiler ve evcil hayvanları için sığınma alanları oluşturuldu.

California eyaletinde doğal arazi yangınları genelde yılın daha ileri aylarında ortaya çıkıyor. Ancak eyalette bu yıl erken çıkan yüzlerce yangın nedeniyle oluşan hasar rekor düzeye erişti.

VOA tarafından geçilen California’da Yangınlar Nedeniyle Binlerce Ev Boşaltıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. California’da Yangınlar Nedeniyle Binlerce Ev Boşaltıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan California’da Yangınlar Nedeniyle Binlerce Ev Boşaltıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.