California Valisi Koltuğunu Korudu

California Valisi Koltuğunu Korudu

ABONE OL
15:00 - 15/09/2021 15:00
California Valisi Koltuğunu Korudu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin California eyaletinde Vali Gavin Newsom’un görevden alınıp-alınmamasıyla ilgili halk oylamasından çıkan sonuç, Newson’un koltuğunu koruyacağı yönünde oldu.

Yapılan oylama sonucunda halkın yaklaşık yüzde 70’i, Vali Newsom’un görevine devam etmesi yönünde oy kullandı. Henüz resmi sonuçlar açıklanmamış olsa da yapılan tahminler, Newsom’un bu sonuçlara göre görevine devam etmesi yönünde bir kararın ortaya çıktığını gösterdi. AP, CNN ve NBC News basın kuruluşları da yayınladıkları anket sonuçlarına göre Vali’nin görevine devam edeceğine dair sonuçları duyurdu.

Sonuçların belli olmaya başlamasının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Newsom, mutlu olduğunu ifade ederken sandık başına giderek oy kullanan California halkına da teşekkür etti.

Newsom’un görevden alınmasına ilişkin oylama, eyaletteki Cumhuriyetçi Parti üyelerinin yürüttüğü kampanyayla gündeme gelmişti. COVID-19 sürecini yönetememek, dev orman yangınlarının kontrol altına alınamaması, suç oranlarında yükselme ve evsiz krizinin çözülememesi de Newsom’un görevden alınmasına ilişkin referandumu gündeme getiren etkenler oldu.

Referandumda “Vali Newsom görevden alınırsa yerine kim gelmeli” sorusuna verilen yanıtta en fazla oyu Cumhuriyetçi isim Larry Elder aldı. Elder, henüz resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 45’inden fazlasını topladı. Vali Gavin Newsom görevden alınsaydı Larry Elder, önümüzdeki yılın sonuna kadar California Valisi olarak görev yapacaktı.

Vali Newsom, California’da göreve devam edip-etmeyeceği hakkında referandumla karşı karşıya kalan ikinci vali oldu. 2003 yılında eyalette yapılan oylamada Demokrat Vali Gray Davis, koltuğunu ünlü Hollywood yıldızı Arnold Schwarzeneggerr’a kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen California Valisi Koltuğunu Korudu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. California Valisi Koltuğunu Korudu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan California Valisi Koltuğunu Korudu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.