Bulgaristan’da COVID-19 Aşısı Yaptıran Emeklilere Ek Ödeme

Bulgaristan’da COVID-19 Aşısı Yaptıran Emeklilere Ek Ödeme

ABONE OL
12:23 - 23/12/2021 12:23
Bulgaristan’da COVID-19 Aşısı Yaptıran Emeklilere Ek Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Diğer Avrupa ülkelerine göre aşılanma oranının daha düşük olduğu Bulgaristan’da hükümet, aşı yaptıran yaşlılara para ödeme kararı aldı. Yapılan açıklamada, COVID-19 aşısı yaptıran yaşlı kişilerin emekli maaşlarına 6 ay süreyle 75 levalık bir katkı yatırılacak.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, ilk ya da ikinci doz aşısını yaptıran emeklilerin maaşlarına altı ay süreyle 75 Bulgar levası yaklaşık 44 dolarlık bir katkı payı yatırılacağını açıkladı. Uygulamadan iki doz aşısını olup üçüncü dozu yaptıranlar da benzer şekilde faydalanabilecekler.

AB üyesi ülkelerde, COVID-19 salgınına karşı aşılama oranı ortalamasının, yüzde 68 civarında olmasına karşın Bulgaristan’da aşı yaptıranların oranının sadece yüzde 27 olduğu belirtiliyor. Bu sebeple de hükümet aşı yaptırmayı cazip hale getirmeye çalışıyor.

VOA tarafından geçilen Bulgaristan’da COVID-19 Aşısı Yaptıran Emeklilere Ek Ödeme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bulgaristan’da COVID-19 Aşısı Yaptıran Emeklilere Ek Ödeme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bulgaristan’da COVID-19 Aşısı Yaptıran Emeklilere Ek Ödeme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.