BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor

ABONE OL
11:08 - 19/04/2022 11:08
BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsrail ve Filistin arasında tırmanan gerginlik ve şiddet olaylarını ele almak için yarın olağanüstü toplanacak. BM Güvenlik Konseyi üyeleri Fransa, İrlanda, Çin, Norveç ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin talebiyle yarın acilen kapalı oturum düzenleneceği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tarafları sükunete davet etti. Genel Sekreter Guterres, İsrail ve Filistinliler arasında artan gerginlik ve şiddetle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, her iki taraftaki liderleri kötüleşen durumun sakinleşmesine yardım etmeye davet etti.

Genel Sekreter Guterres, gerginliğin daha da büyümemesi için kutsal mekanlardaki provokasyonlara derhal son verilmesi ve Kudüs’teki kutsal mekanlara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Guterres, BM kararları, uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar temelinde ihtilafı çözmek için Filistinliler’i ve İsrailliler’i destekleme taahhüdünü yineledi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Guterres’in, bölgedeki gerilimin durması için temaslarını sürdürdüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Kralı Abdullah’la Ortadoğu barışı konusunda birer telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland da, ilgili tüm taraflardaki siyasi, dini ve topluluk liderlerini durumu sakinleştirmeye, kışkırtıcı söylemleri yaymaktan kaçınmaya ve gerilimi tırmandırmak isteyenlere karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Wennesland, gerilimlerin daha da tırmanmasına izin verilmesinin yeni riskleri beraberinde getirdiği konusunda her iki tarafı da uyararak, yetkilileri acilen gerilimi düşürmeye ve radikallerin daha fazla provokasyonlarını önlemeye çağırdı.

VOA tarafından geçilen BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.