‘‘BM Genel Kurulu’nda Ruslar’la Görüşme Planı Yok’’

‘‘BM Genel Kurulu’nda Ruslar’la Görüşme Planı Yok’’

ABONE OL
23:49 - 16/09/2022 23:49
‘‘BM Genel Kurulu’nda Ruslar’la Görüşme Planı Yok’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, gelecek hafta başlayacak BM Genel Kurulu’nda Rus diplomatlarla görüşme planının “şu an için” gündemde olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın da katılacağı BM Genel Kurulu’nda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yer alacak.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikalı yetkililerin kurul görüşmeleri sırasında Ukraynalı yetkililerle de biraraya geleceğini belirten Thomas-Greenfield, “Şu an için Ruslar ile görüşmeye yönelik bir plan yok. Onlar diplomasi yanlısı olduklarını göstermediler” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise BM Genel Kurulu’na mesajını, daha önceden kaydedilmiş bir video ile iletecek.

Ukraynalı diplomatlar, Zelenski’nin “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı devam eden saldırıları’’ nedeniyle Genel Kurul toplantılarına şahsen katılamayacağını daha önce açıklamıştı.

BM Genel Kurulu’ndan bugün yapılan açıklamada, Zelenski’nin görüntülü mesajla katılım yapmasının oylamaya sonucu onaylandığı belirtildi.

BM Genel Kurulu’nun, ülke liderlerinin katılımıyla düzenlenen üst düzey toplantılarında geleneksel olarak kürsüde söz olan ikinci lider ABD başkanı oluyor. Ancak bu yıl, Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni için 19 Eylül’de Londra’yı ziyaret etmesi planlanan Başkan Biden’ın yerine ilk günkü konuşmayı Thomas-Greenfield yapacak.

VOA tarafından geçilen ‘‘BM Genel Kurulu’nda Ruslar’la Görüşme Planı Yok’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘‘BM Genel Kurulu’nda Ruslar’la Görüşme Planı Yok’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘‘BM Genel Kurulu’nda Ruslar’la Görüşme Planı Yok’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.