BM: Akdeniz’de 2019’da binin üzerinde sığınmacı öldü

BM: Akdeniz’de 2019’da binin üzerinde sığınmacı öldü

ABONE OL
04:23 - 02/10/2019 04:23
BM: Akdeniz’de 2019’da binin üzerinde sığınmacı öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akdeniz’de 2019 yılında ölen sığınmacı sayısının bini geçtiğini açıklayan BM, AB üyesi ülkeleri Akdeniz’de arama kurtarma çalışmalarını yeniden faaliyete geçirmeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) 2019 yılında Akdeniz’de ölen sığınmacı sayısının bini geçtiğini belirterek AB üyesi ülkeleri Akdeniz’de arama kurtarma çalışmalarını yeniden faaliyete geçirmeye çağırdı.

BM Mülteci Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) yapılan açıklamada son altı yıldır olduğu gibi Akdeniz’de ölen göçmen sayısının bu yıl da bini geçtiği belirtildi. UNHCR sözcüsü Charlie Yaxley “Akdeniz’deki trajedinin devam etmesine izin verilemez” dedi. 

Son olarak cumartesi günü batan sığınmacıları taşıyan bir teknede ölenlerin sayısı pazartesi günü Fas’ın Atlantik kıyılarında beş göçmenin cansız bedeninin de bulunmasıyla birlikte 12’ye çıkmıştı.

UNHCR rakamlarına göre 2016 yılında AB ile Türkiye arasında varılan Geri Kabul Anlaşması’yla birlikte 2015’te 1 milyon olan sığınmacı sayısı bu yıl 78 bine kadar indi. Halihazırda AB’ye sığınmak üzere yola çıkanların daha çok Libya’dan olduğu belirtiliyor.

UNHCR sözcülerinden Liz Throssell Reuters’a verdiği demeçte ölümlerin yüzde 70’inin Orta Akdeniz’de gerçekleştiğini ve Libya’dan İtalya ya da Malta’ya gitmek isteyen sığınmacılar olduğunu söyledi.

UNHCR’nin ve BM Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre 2014 yılından beri Akdeniz’i geçmek isteyen 18 binden fazla sığınmacı yaşamını yitirdi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.