Blinken Gazze çatışmalarının başlamasından bu yana 5. kez bölgeye gidiyor

Blinken Gazze çatışmalarının başlamasından bu yana 5. kez bölgeye gidiyor

ABONE OL
11:16 - 02/02/2024 11:16
Blinken Gazze çatışmalarının başlamasından bu yana 5. kez bölgeye gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Hamas’la savaşının başladığı 7 Ekim’den bu yana Ortadoğu’ya beşinci ziyaretini yapacak.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ve bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Biden yönetiminin Gazze’nin çatışma sonrası yeniden inşası ve yönetimi için hazırlık yapma, Filistinli sivillere insani yardımı arttırma, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve savaşın yayılmasını önleme çabalarının bir parçası olarak, Blinken’ın bu haftasonu Ortadoğu’ya gideceğini söyledi.

Gezi, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması görüşmelerinin yoğunlaştığı; ancak bölgesel bir çatışma korkusunun arttığı bir döneme denk geliyor.

Kirby, geçen haftasonu ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, üst düzey İsrailli ve Mısırlı istihbarat yetkilileri ve Katar Başbakanı arasında yapılan görüşmelere dikkat çekerek “Müzakerelerimiz çok ama çok aktif. Görüşmelerin verimli geçtiğine inanıyoruz. Doğru yönde ilerliyorlar” dedi.

Kirby ayrıca Beyaz Saray Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk’ün kısa süre önce bölgeye yaptığı ziyareti, Başkan Joe Biden ve Hamas’la müzakereleri yürüten Katar Emiri arasındaki görüşmeyi hatırlattı ve “Blinken bu haftasonunda bölgeye geri dönecek” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise seyahatin halen planlanmakta olması nedeniyle kesin tarih ya da varış noktası veremeyeceğini söyledi.

Blinken daha önceki turlarında İsrail, Batı Şeria, Ürdün, Mısır, Katar, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Irak’ı ziyaret etmişti.

VOA tarafından geçilen Blinken Gazze çatışmalarının başlamasından bu yana 5. kez bölgeye gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Blinken Gazze çatışmalarının başlamasından bu yana 5. kez bölgeye gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Blinken Gazze çatışmalarının başlamasından bu yana 5. kez bölgeye gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.