Birinci kuşak “misafir işçilere” şükran akşamı

Birinci kuşak “misafir işçilere” şükran akşamı

ABONE OL
09:22 - 01/09/2020 09:22
Birinci kuşak “misafir işçilere” şükran akşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bremen Focke Müzesi’nde yarın akşam “Birinci Kuşak Göçmenlere Teşekkür” kutlaması yapılacak. Etkinlikte birinci kuşak göçmenlerin portre filmleri de gösterilecek. Kutlama Bremen göç tarihi çalışmasının bir parçası.

Bremen’deki Focke Müzesi (Bremen Şehir Müzesi) 1 Eylül’de müzenin parkında özel bir kutlama düzenledi. Müze adına bir açıklama yapan, Toplumsal Çeşitlilik Araştırma Görevlisi Dr. Bora Akşen, bu kutlamayı “Gastarbeiter” (Misafir İşçi) diye anılan ve geçici bir kategori olarak değerlendirilen birinci kuşak göçmenlere, yaşam boyu başarılarından dolayı özel olarak teşekkür etmek amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Dr. Bora Akşen, Schwachhauser Heerstraße 240, 28213 Bremen adresindeki Focke Museum’daki etkinlikle ilgili şu bilgileri de verdi:

“Aslında daha büyük ve kapsamlı bir kutlama düşünmüştük, fakat korona salgını pek çok şeyi olduğu gibi bizim planımızı da altüst etti. Buna rağmen sıkı sağlık önlemleri alarak kutlamayı müzenin geniş bahçesinde yapabileceğimiz için memnunuz. Bu ilk etkinlik bizim uzun erimli Bremen göç tarihi çalışmamızın bir parçası olacak.

1 Eylül’deki etkinlik, saat 19.00’da Focke Müzesi parkında başlayacak. Bremen Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, etkinliğin açılışını yapacak. Akşamın konuşmasını ise Berlinli gazeteci Ferda Ataman yapacak.

Çok sayıda birinci kuşak göçmenin de katılacağı akşamda, yönetmen Orhan Çalışır ile Dirk Meißner’in özel olarak Focke Müzesi için hazırladıkları birinci kuşak göçmenlerin buraya gelişlerini, Almanya’daki yaşamlarını, çalışma hayatlarını anlattıkları kısa filmler gösterilecek. Bu filmler önümüzdeki haftalardan itibaren Focke Müzesi’ne internet üzerinden girerek de izlenebilecek.
Müzisyenler Willy Schwarz ve Yücel Elikara da akşama şarkılarıyla, türküleriyle eşlik edecekler.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.