“Birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız”

“Birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız”

ABONE OL
20:43 - 19/03/2024 20:43
“Birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, yerel seçimlere sayılı günler kala Esenler’de halk buluşması düzenledi.

Çepni, oyları böldükleri iddiaları hakkında, “Biz birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız. Bölmüyoruz aksine halkalarımızı birleştiriyoruz” dedi.

Meral Danış Beştaş da, “Hakkari’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da operasyon çağrıları yapılırken İstanbul’da Kürtler’e gülücükler dağıtılıyor. Kürt seçmenin kalbini bu şekilde kazanamazsınız” ifadelerini kullandı.

2019 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı Ekrem İmamoğlu’na verdikleri destekle seçimin sonucunu etkileyen parti olmuştu.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde ise İstanbul’da kendi adaylarını çıkaran DEM Parti’nin, seçim sonucunu doğrudan etkileme potansiyeli taşıdığı ifade ediliyor.

“Biz bölmüyoruz, halkalarımızı birleştiriyoruz”

DEM Parti’nin İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni yerel seçimlere 12 gün kala İstanbul’un Esenler ilçesinde seçmenleriyle buluştu.

Çepni, “Tüm halklarımız şunu bilsin, İstanbul’u DEM yönetebilir. İstanbul’u DEM yönetirse güzelleşir. İstanbul mutlu olur. O yüzden buradan çağrımız, aday gösterdiğimiz ilçelerimizde, büyükşehirde, meclis üyeliklerimizde DEM Parti’ye oy veriyoruz. Biz birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için bunu yapıyoruz. DEM parti eğer başarısını yükseltirse bilelim ki İstanbul’da yok sayılanların sözü, iradesi en güçlü biçimde görülecektir. Yönetimlere yansıyacaktır. O yüzden bölüyorsunuz, yok şuna kaybettiriyorsunuz gibi laflara kulaklarımızı kapatıyoruz. Biz bölmüyoruz, halkalarımızı birleştiriyoruz” diye konuştu.

“İktidarlarını devam ettirmek için savaş propagandası yapıyorlar”

Türkiye dışında dünyanın hiçbir yerinde seçim dönemlerinde savaş propagandası yapılmadığını ifade eden Meral Danış Beştaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Hakkari’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da operasyon çağrıları, çatışma çağrıları yapılırken İstanbul’da Kürtler’e gülücükler dağıtılıyor, şirinlikler yapılıyor, Kürtler kime oy verecekler diye uzun uzun analizler yapıyorlar. Biz bunları görüyoruz, her şeyin farkındayız. Bu şekilde DEM Partililer’in, Kürtler’in zaten kalbini kazanamazsınız. Ama burada Türkiye yurttaşlarına çok büyük kötülük yapıyorsunuz. Bu kötülük savaşın devam etmesidir. 40 yılda 3 trilyon dolar savaşa, silaha yatırılmış. Ama İstanbul’un her sokağında insanların en büyük sorunu yoksulluk, işsizlik. İnsanlar filelerini doldurmayı bırakın tane ile sebze meyve almaya başladı. Siz bize bu kötülüğü yapıyorsunuz ve bu kötülüğün devam etmesini de savunuyorsunuz. Ne için? İktidarınızı devam ettirmek için. Bütün Türkiye’ye ve İstanbul’a sesleniyorum, buna geçit vermeyelim. Bu ülkede Türk ile Kürt’ün arasında bir kavga yok. Bu kavgayı yürütenler iktidarlar ve sistemdir. Biz Kürt meselesini diyalogla çözebiliriz.”

DEM seçmeni ne diyor?

VOA Türkçe, etkinliğe katılan DEM Partili seçmenlere de görüşlerini sordu.

Seçmenlerin bazıları DEM Parti’nin İBB başkanlığını kazanma şansını az görerek CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun desteklemesi gerektiğini savunurken, bazı seçmenler ise partinin iddialı olduğunu ve gerçek gücünü göstermesi açısından bu seçimi önemli bulduklarını söyledi.

DEM Parti seçmeni Hüseyin Akdağ, “Meral Hanım’ı çok seviyoruz, başımızın tacıdır ama kazanma şansı yok. O yüzden AK Parti’ye kaybettirmek için İmamoğlu’na oy vermeliyiz” diye konuştu.

Hakan Etemoğlu ise “Partimizin aday çıkarması çok güzel. Çünkü CHP’nin genel seçimlerde bize yanlışlarıyla karşılaştık. Biz AK Partiye avantaj sağlamak ya da CHP’ye kaybettirmek için aday çıkarmadık. Biz kendi ideolojimizi, kendi gücümüzü göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Ev hanımı Gurbet Aydın da, “Kazanacağımızı düşünüyorum. Umarım adaylarımız ileriki günlerde çekilmez. Eğer adaylarımız çekilip geriye iki aday kalırsa biz Kürtler’in işi biraz daha zor olacaktır” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Birilerine kızdığımız için değil DEM Parti’ye kazandırmak için adayız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.