Bir Günde 82 Bin Vaka

Bir Günde 82 Bin Vaka

ABONE OL
21:37 - 25/10/2020 21:37
Bir Günde 82 Bin Vaka
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü vakalarının yeniden artışa geçtiği Amerika’da 16 Temmuz’dan bu yana en yüksek günlük artış dün kaydedildi. New York Times gazetesine göre, Cuma akşamı itibarıyla ülke genelinde 82 binden fazla kişinin daha virüse yakalandığı belirtiliyor.

16 Temmuz’da ise bir günde 77 bin 299 yeni vaka tespit edilmişti.

Gazete ayrıca 41 bin Amerikalı’nın şu an Corona virüsü enfeksiyonu tedavisi nedeniyle hastanelerde olduğunu aktardı. Bunun bir önceki aya oranla yüzde 41 arttığı belirtiliyor. Kuzey ve orta batı eyaletleri son haftalarda en fazla günlük vaka artışının kaydedildiği bölgeler.

Washington Üniversitesi’nin tahminlerine göre, pandeminin başlamasından bu yana 224 binden fazla kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede yurttaşlarının büyük bir çoğunluğunun maske kullanmaması durumunda 2021 yılı Şubat ayına kadar bu sayı 500 bini geçebilir. Enstitüden uzmanlar Amerikalıların yüzde 95’inin maske takması halinde can kaybının 130 bin daha az olabileceğini belirtiyor.

Avrupa alarmda

Diğer taraftan, Avrupa genelinde de salgında yeni bir dalga kaygısı gündemde. Kıbrıs, Estonya, Finlandiya ve Yunanistan hariç tüm Avrupa ülkelerinde sağlık güvenliği açısından “ciddi tehlike” kategorisine geçildiği bildiriliyor.

Rusya’da Cuma günü 17 bin 300 yeni Corona virüsü vakasıyla rekor düzeyde günlük artış yaşanırken Almanya’daki toplam vaka sayısı da dün 14.714 artışla 418 bini geçti. Almanya’da can kaybı ise 10.000’i aştı.

Son 24 saat içinde 42 binden fazla yeni vakanın tespit edildiği Fransa’da da Cuma günü rekor seviyede artış gerçekleşmiş oldu. Bu, ABD, Hindistan, Brezilya, Rusya, Arjantin ve İspanya’dan sonra Fransa’yı 40 binin üzerinde günlük artış yaşanan yedinci ülke konumuna soktu.

İspanya, İtalya, İngiltere, Slovakya ve Almanya’nın belirli bölgeleri dahil birçok Avrupa ülkesinde hareketlilik kısıtlamaları yeniden devreye sokuldu. Fransa’nın birçok kentinde de Cuma akşamı itibarıyla sokağa çıkma yasağı yeniden yürürlüğe girdi.

İtalya’da bazı bölgelerde halk sokağa çıkma yasağını protesto ederken, ülke genelinde günlük yeni vaka sayısı yaklaşık 20 bin olarak kayıtlara geçti.

Bugünden başlayarak Polonya’da da tüm ülkede ‘kırmızı bölge’ alarmı devreye girdi. Restoran ve barların yeniden kapandığı ülkede beş kişiden fazla grupların toplanmasına izin verilmeyecek ve dışarıda maske kullanımı zorunlu olacak.

Corona virüsüne karşı aşı çalışmaları hızla devam ederken dünya genelinde 42 milyondan fazla kişi salgına yakalandı ve can kaybı 1 milyon 100 bini geçti.

VOA tarafından geçilen Bir Günde 82 Bin Vaka haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bir Günde 82 Bin Vaka haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bir Günde 82 Bin Vaka haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.